2021 Bakıcı Ücretleri Ne Kadar?

4.5/5 - (4 Oy)

Aileler iş yaşantısında olduğu sürece çocuk bakımı, özel ders, ev işleri ve yaşlı bakımı gibi ihtiyaçların karşılanması için ”güvenilir” kişilerle çalışmak isterler. Günümüzün yaşam koşullarında profesyonellerle çalışmak artık daha çok tercih ediliyor. Özellikle anne-baba ya da aile büyükleri rahatsız ise tecrübeli hasta bakıcı daha doğru bir seçenek olabilir. Bakıcı mesleği içerisinde ev işlerine yardımcı bayan, bebek bakımı, oyun ablası ve gölge öğretmen gibi birçok çalışma grubu yer alıyor. Peki, aradığınız özelliklere uygun bakıcı ücretleri nasıl hesaplanır? Ücretlere etki eden faktörler nelerdir? 2021 bakıcı ücretleri ne kadar? Merak ettiğiniz konulara rehber olan yazımızla aklınızdaki soru işaretlerinden kurtulabilirsiniz.

Çalışmak İsteyen Ebeveynler Güvenilir Bakıcı Bulmak İstiyor!

Hamilelik döneminde çalışan kadınlar, doğum sürecini atlattıktan sonra bebeğiyle ilgilenmeye devam ederken belli bir süre sonra iş hayatına geri dönmek isteyebilir. Fakat anne-babalar çocuk bakımı konusunda daha profesyonel seçeneklerden yararlanmak istiyor. Bunun nedeni ise anneanne, babaanne gibi büyüklerin taviz verici tutumları ve çocukların hareketli yapısına ayak uyduramaması ile ilgilidir. Bakım konusunda doğru bir denge ve düzen sağlanamadığı takdirde çocukların gelişim dönemlerinde büyük eksikliklerin yaşanması söz konusu olabilir. Bu sebeplerden dolayı ebeveynlerin aile büyükleriyle aralarının açılması ve eşlerin problem yaşaması kaçınılmaz bir hal alabilir.

Çalışma hayatına yeniden başlamak isteyen ebeveynler, nitelikli firmaların yenilikçi fikirlerini inceleyebilir, mesleki anlamda kendini geliştiren ve tecrübe sahibi çocuk bakıcılarına kolaylıkla ulaşabilirler.

2021 Bakıcı Ücretleri Neye Göre Belirlenir?

2021 Bakıcı Ücretleri Ne Kadar?
2021 Bakıcı Ücretleri Ne Kadar?

Çocuğunuzun veya yakınınızın bakımı için ihtiyaç duyduğunuz kişiler, donanımlı olmalarıyla ön plana çıkarlar. Değişkenlik gösteren mesleki yeterliliklerin yanı sıra birçok faktör bakıcı ücretlerinin belirlenmesinde etkili rol oynar.

Çalışma Saatleri Bakıcı Ücretini Belirler

Ailelerin talep ettiği zaman dilimleri bakıcı ücretlerini önemli ölçüde etkiler. Tam gün ve yarım gün çalışma şeklinin yanı sıra yatılı kalmak, 2021 yılı bakıcı maaşlarının belirlenmesini sağlar.

Bakıcının Donanımlı Olması Maaşı Netleştirir

Bebeğinizle ilgilenecek bir yardımcı arıyorsanız eğitim, yabancı dil, meslek tecrübesi ve referanslar bakıcı ücretini ortaya çıkarır. Eğer yaşlı veya hasta bakıcısı arıyorsanız, sağlık alanında bilgi sahibi olan ve çalışan kişiler önceliğiniz olacağı için maaş beklentisi yüksek olur.

İlave İş Desteği Bakıcı Ücretini Arttırır

Çocuk, yaşlı veya hasta bakıcısına ihtiyaç duyan aileler aynı zamanda beklentilerini artırarak farklı isteklerde bulunabilirler. Ev işlerinin yapılması, birden fazla çocuğa bakmak gibi durumlar yaşandığında bakıcıların talep ettiği ücret artar.

Asgari Ücret Bakıcıların Maaşını Etkileyen Bir Unsurdur

Talep ettiğiniz özelliklere uygun yardımcıyı bulduktan sonra maaşı belirlerken asgari ücretin altında tutmamalısınız. 2021 yılı için belirlenen rakam ise 2.825 liradır. Ayrıca yanınızda çalıştırdığınız bakıcının sigorta girişi de mutlaka yapılmalıdır.

Şehir Faktörünün Bakıcı Ücretlerindeki Etkisi

Hayat koşulları ve yaşanılan şehirler bakıcıların maaşlarını önemli ölçüde etkiler. İstanbul’da ikamet eden kişiler büyük şehirde yaşamanın getirdiği pahalılıktan etkilendikleri için İstanbul bakıcı ücretleri diğer illere göre yüksektir. Tam gün çalışan çocuk bakıcıları 3.500 TL ‘den başlarken, yabancı dil bilen, piyano gibi enstrüman öğreten bakıcıların ücretleri ise yüksektir.

Ankara bakıcı ücretlerinin yüksek olmasının başlıca nedenleri, şehrin başkent konumunda olması ve memur olarak çalışan ailelerin çoğunluk oluşturmasıdır. Ankara’da gündüz tam zamanlı hasta bakıcı ücretleri 3.500 TL’den başlayarak tedavinin seyrine göre değişkenlik gösterebilir.

İstanbul ve Ankara’nın ardından bakıcı taleplerinin çoğunlukta olduğu İzmir bakıcı ücretleri de yüksektir. Tam zamanlı ev işlerine yardımcı bayan ücreti 2.900-3.200 TL arasındadır.

Çocuk ve Bebek Bakıcısı Ücretleri

Yeniden işe başlamanın heyecanını yaşarken bakıcı seçme dönemi epey yorucu geçebilir. Çünkü yavrunuzu emanet edeceğiniz kişi, arzu ettiğiniz niteliklere sahip olmalıdır. Ancak bu şekilde içiniz rahatlar ve iş yerindeyken aklınız evde kalmaz. Belirlediğiniz kriterlere en uygun bakıcının talep ettiği ücret mesafe, çalışma süresi gibi öğeleri barındırdığı için değişkenlik gösterir.

Genel olarak çocuk ve bebek & çocuk bakıcısı ücretleri gündüz tam gün çalışanlar için 3.500-6.000 TL arasındadır. Gündüzlü elemanlar çoğunlukla 08.00-18.00/19.00 saatlerinde çalışırlar. Yatılı bakıcılar ise 4.500-8.000 TL arasında ücret belirtirler. Gündüzlü tam zamanlı çalışan bir bakıcınıza minimum ödemeniz gereken ücret asgari ücrettir. 2021 yılı asgari ücreti de 2.825,90 TL’dir.

  • İstanbul Çocuk Bakıcısı Ücreti : 3.100 TL – 3.500 TL
  • Ankara Çocuk Bakıcısı Ücreti : 3.000 TL – 3.300 TL
  • İzmir Çocuk Bakıcısı Ücreti : 2.900 TL – 3.200 TL

Bu illerin dışında bir bebek bakıcısı arayışınız varsa, 2.825 TL ile 3.500 TL arasında bir ücret ödemeyi düşünebilirsiniz.

Yaşlı-Hasta Bakıcısı ve Günlük Refakatçi

Yaşı ilerleyen ve artık kendine bakmakta zorluk çeken anne-babanız ya da yakınınız için uzman bir yaşlı bakıcısı istenilen performansı sağlayabilir. Böylelikle siz işteyken gözünüz arkada kalmaz. Yaşlı bakıcıları sabırlı, güler yüzlü, ilk yardım bilgisi bulunan kimselerdir.

Aktif bir şekilde iş hayatında olan bireyler büyüklerinin hastalanması halinde, profesyonel hasta bakıcısı arayışına girersiniz. Hasta bakıcısı olarak görev yapanlar sabırlı olmakla beraber hemşirelik bilgisine de sahip olmalıdır. Hasta bakım elemanları tedavi sürecinin evde veya hastanede devam etmesine hazırlıklıdır.

Gündüz çalışan yaşlı ve hasta bakıcı ücretleri 3.500-5.500 TL arasında değişir. Yatılı bakıcılar ise 4.500-7.000 TL arasında ücret talep edebilir.

12 saat için gündüz çalışan kişiler için günlük refakatçi ücreti 300-400 TL iken, 24 saat yatılı refakatçi ücreti 500-600 TL’dir.

Büyük Şehirlerde Yaşlı Bakıcısı Ücretleri

  • İstanbul ‘da yaşlı bakıcısı ücreti : 3.500 – 4.000 TL
  • Ankara’da yaşlı bakıcısı ücreti : 3.300 TL – 3.750 TL
  • İzmir’de yaşlı bakıcısı ücreti : 3.200 – 3.600 TL

2021 Yabancı Bakıcı Ücretleri

2021 Bakıcı Ücretleri Ne Kadar?
2021 Yabancı Bakıcı Ücretleri

Ülkemize gelen yabancı bakıcıların çoğu yatılı olarak çalışır ve bu durum da maliyeti yükseltir. Dolar ve Euro talep eden Filipinli bakıcılar çok iyi yabancı dil bilmelerinden dolayı ailelerin ilk tercihleridir. Filipinli yardımcı ücretleri gündüzlü 700-900 Dolar, yatılı 1.000-1.300 Dolar arasındadır. Azerbaycanlı ve Türkmen bakıcılarla beraber Gürcü, Kazak, Uygur ve Özbek bakıcı tercih eden ebeveynler gündüz çalışanlara 3.500-6.000 TL, yatılı çalışanlara da 4.500-8.000 TL arasında ödeme yaparlar.

Ücretlendirmeler, yabancı bakıcının çocuğunuza katacağı özelliklerine ve sizin taleplerinize göre şekillenir.

2021 Ev İşlerine Yardımcı Bayan Ücretleri

2021 Ev İşlerine Yardımcı Bayan Ücretleri
2021 Ev İşlerine Yardımcı Bayan Ücretleri

İlerleyen yaşın verdiği sağlık sorunları ev işlerinin yapılmasını güçleştirir. Ayrıca villa gibi büyük evlerde oturan kişiler de temizlik işlemlerini gerçekleştirmekte zorlanabilirler. Ev işlerine yardımcı bayan ütü, ev temizliği, yemek gibi işlerin üstesinden gelerek yükünüzü hafifletir. Ev yardımcısı ücretleri gündüzlü çalışanlarda 3.000-3.500 TL arasında değişirken, yatılı kalanlarda 3.500-4.000 TL olarak belirlenir.

Gündelik temizlikçi ücretleri de 150 TL’den başlamaktadır. Evin büyüklüğü ve yapılacak işe göre ücret artış gösterebilmektedir.

3 Büyük Şehirde Ev Yardımcısı Ücretleri

  • İstanbul Ev Yardımcısı Ücreti : 3.250 TL – 4.000 TL
  • Ankara Ev Yardımcısı Ücreti : 3.200 TL – 3.800 TL
  • İzmir Ev Yardımcısı Ücreti : 3.000 – 3.700 TL

2021 Oyun Ablası Ücretleri

2 yaşından itibaren çocuğunuzun gelişimine destek veren oyun ablası, üniversitelerde pedagojik formasyon dersi aldığı için miniklerle olan iletişimi oldukça güçlüdür. Eğitimli bakıcılar çocukların yeteneklerine uygun etkinlikler yapar ve yabancı dil öğretir. Çocuğunuzun eğitim şekline ve oyun ablasının yeterliliklerine göre değişen ücretlendirme saat bazında hesaplanır. Eğer haftada 5 gün 9.00-18.00 arasında tam zamanlı bir oyun ablasıyla çalışmak istiyorsanız aylık ücret 3.000 TL’dir.

Aylık Çalışma SüresiSaatlik Ücret
1-10 Saat64 TL
11-20 Saat52 TL
21-30 Saat42 TL
31-50 Saat36 TL
51 ve üzeri29 TL

Oyun ablasının ücretini hesaplarken tabloda da görüldüğü üzere, aylık çalışma süresine bakarız.

Eğer oyun ablası;

  • aylık 10 saat çalışıyorsa= 640 TL
  • aylık 20 saat çalışıyorsa = 1.040 TL
  • aylık 30 saat çalışıyorsa = 1.260 TL
  • aylık 50 saat çalışıyorsa = 1.800 TL

ücret talep edecektir.

2021 Gölge Abla Ücretleri

Otizmli çocuklara yönelik en ideal seçim gölge öğretmendir. Sosyal yönden becerisi olmayan, hareketlerde aşama kaydedemeyen çocuklar için gerekli olan gölge abla ücretleri aylık çalışma durumuna gören az asgari ücret seviyesindedir. Özel eğitim alan gölge öğretmenler çoğunlukla üniversite mezunu ya da öğrencisidir.

2021 Özel Ders Öğretmeni Ücretleri

İlkokul, ortaokul ve lise öğrencilerinin başarılı olmalarına katkı sağlayan özel ders öğretmenleri üniversiteye hazırlananlara da büyük destek olurlar. Ayrıca çocuklarınız için piyano, keman, resim ve yüzme gibi birçok sanatsal ve sportif alanda özel ders almayı tercih edebilirsiniz. Bakiciburada.com sayfasından iletişime geçerek belirlediğiniz alan için özel ders öğretmeni ücretlerini öğrenebilirsiniz. Ortalama özel ders öğretmeni ücreti, 2021 yılı için saat başına 95 TL civarındadır.

Yarım Gün Bakıcı Ücretleri Nasıl Belirlenir?

Ailelerin ihtiyaç durumlarına göre değişen bakım işlemleri, zaman konusunda da farklılık gösterebilir. Tam veya yarım gün bakıcının yanı sıra yatılı kalan yardımcılar da ev sahiplerinin talepleri arasındadır. Eğer yarım gün bakım elemanı çalıştırmak istiyorsanız, tam gün çalışma şeklini göz önünde bulundurmalısınız. Günlük tam zamanlı saatin yarım gün karşılığı, size aylık maaşın belirlenmesinde yardımcı olur.

Bakıcı Seçimini Hafife Almayın!

Bakıcı Seçimini Hafife Almayın!
Bakıcı Seçimini Hafife Almayın!

Bakıcı arayanların çoğu zaman yaptığı hatalardan biri de düşük ücret belirten kişilerle çalışmak istemeleridir. Bakım işlemi büyük bir özveri ve disiplin gerektirir. Çalışma kalitesini ispat eden ve mesleğini severek yapan kişiler için farklı ücret kısıtlamaları yapmak, kısa sürede yeniden bir bakıcı arayışına girilmesine sebep olan etkenlerden biridir. Tavsiye usulü yardımcı bulmak ise bazı kararsızlıkların ortaya çıkmasına ve güven sorunu yaşanmasına neden olabilir.

Bebek ve çocuk bakımının yanı sıra yaşlı veya hasta yakınlarınızla yakından ilgilenecek uzman bakıcı arayabilirsiniz. Ayrıca ev işlerine yardımcı bayan seçeneğinden yararlanarak var olan yükünüzü hafifletebilirsiniz. Eğer evinizde bir köpek besliyorsanız, çalıştığınız için aklınız sevimli dostunuzda kalabilir. Bakiciburada.com adresinden istediğiniz özelliklerde bakım elemanı bulabilir, iletişim bölümünden köpek bakıcısı ücretlerini öğrenebilirsiniz.

Bakiciburada.com ile Aileniz ve Sevdikleriniz Emin Ellerde!

Aktif iş hayatının verdiği yoğunluk, çocuğunuzla ya da evinizdeki hasta bireylerle ilgilenmenizi kısıtlayabilir. Bakiciburada.com, tecrübeli ve eğitimli kişilerle tanışmanızı sağlayarak istekleriniz doğrultusunda bakım işlemlerinin gerçekleşmesine yardımcı olur. Bebek-çocuk bakıcısı, hasta-yaşlı bakıcısı, ev işlerine yardımcı bayan, özel ders öğretmeni, gölge öğretmen, oyun ablası gibi birçok seçenek sayesinde ihtiyaçlarınız karşılanarak hayatınız kolaylaşır. Uygun niteliklere sahip kişilere Bakiciburada.com adresini ziyaret ederek ulaşabilirsiniz.