Bakıcı Kamerası Kurmadan Sorulacak 5 Soru

5/5 - (2 Oy)

Çocuk bakıcınızın her hareketini bakıcı kamerasıyla izlemek iyi bir fikir gibi görünebilir – gün içinde çocuğunuza gizli bir şekilde bakmanız, onun refahı hakkında size huzur verebilir. Ancak, bu ek güvenlik önleminin aileniz için en iyi seçenek olmadığı gerekçesi vardır. Bir kamera kurmadan önce, bir bakıcı kamerasının sizin için uygun olup olmadığını belirlemek için kendinize bu beş soruyu sorun. Bakıcı kamerası kurmadan önce sorulacak 5 soru :

Çocuk bakıcınızın her hareketini bakıcı kamerasıyla izlemek iyi bir fikir gibi görünebilir.
Çocuk bakıcınızın her hareketini bakıcı kamerasıyla izlemek iyi bir fikir gibi görünebilir.

Neden Bakıcı Kamerası Takıyorsun?

Hepimiz, güvenilen bebek bakıcıları veya dadılar tarafından istismara uğrayan çocukların kalp kırıcı ve son derece zor videolarını gördük. Bakıcı kamerası taktırmadan önce, bir bebek bakıcısı veya dadı tarafından istismar edilen çocukların olaylarının nadir olduğunu ve 18 yaşın altındaki çocuklara yönelik şiddet suçlarının yüzde 1’den daha azını oluşturduğunu unutmayın. Ancak, şu anda bir bakıcı veya dadı çalıştırıyorsanız bakıcınız hakkında şüpheleriniz varsa, çocuğunuzu ihmal etmeyin, şimdi bir bakıcı kamerası kurmanın zamanı değil; şimdi yeni bir bakıcı bulmanın zamanı.

Bazı ebeveynler için, çocuğunun bakımını bir bakıcıya teslim etmek, tüm aile için endişeye neden olabilir. Bir bakıcı kamerası daha rahat hissetmenize yardımcı olacaksa, bir dadıyı işe almadan önce kamerayı taktırmak en iyisidir. Bakıcıyı işe aldıktan sonra taktırmanız durumunda, bakıcınız kendisine güven duymadığınızı, kendi şahsı için takıldığını düşünebilir. Ama bakıcınız işe başlamadan önce taktırdığınız durumda ise, bunu sizin genel bir kuralınız olarak görebilir.

Bakıcıyı İyice İnceledin mi?

Bir bakıcı kamerası, işe alacak olduğunuz bir bakıcıyı iyice incelemek için bir yedek değildir. Kamera, mülakat sürecinde bakıcıyı tam tanıyamadıysanız, işe alım sürecinizde, bakıcı seçiminize daha güvende hissetmenize yardımcı olacak bir güvenlik önlemi sağlar.

Referansları etkili bir şekilde nasıl kontrol edeceğinizi ve ayrıntılı bir arka plan kontrolünü (sağlık belgesi, adli sicil belgesi, ikametgah, kişilik testi vb.) nasıl yürütebileceğinizi öğrenin. Sosyal medya profillerinde sizi tedirgin edecek bir durum olup olmadığını görmek için bakıcınızın sosyal medya hesaplarını inceleyebilirsiniz. Bakıcı seçimi yaparken içgüdülerinize güvenin ve çocuğunuzla iyi bağlantı kuran birini işe alın.

Bakıcınızı Video ile İzlemeyle İlgili Yasalara Aşina mısın?

Bu senin evin, yani kameraları istediğin yere monte etmelisin, değil mi? Maalesef eğer birini çalıştırıyorsanız dikkat etmeniz gereken kurallar mevcut.

Evinizde bir kamera kurarak dadı veya bakıcınızı izlemek birçok ülkede yasaldır, video kayıt çekerken rıza göstermeden yapsanız bile, birkaç ülkede ses kayıtlarının izinsiz kullanılması yasaktır. Ayrıca, evinizde birlikte yaşıyorsa yatak odası gibi diğer özel alanlarda dadıyı kamerayla izlemek yasa dışıdır. Bakıcı kamerası takmadan önce yasaları kontrol edin. 2018 Nisan ayında yürürlüğe giren kişisel verileri koruma kanunu kapsamında bakıcınıza kamerayı muhakkak haber vermelisiniz. Hatta izlendiğine dair bilgisi olduğuyla ilgili imza da almanız gerekebilir. 

Bakıcınıza Dadı Kamerası Hakkında Ne Diyeceksin?

Bazı ebeveynler, bir bakıcı kamerasının etkili olup olmayacağını, gizli tutulmasının gerektiğini ve bakıcı yanlış bir şey yapmazsa, kayda alınmasının bakıcı için tereddüt oluşturmasının bir sebebi olmadığını hisseder. Bu bakış açısı genellikle bakıcıyla uyuşmuyor.

Bir evde bakıcı kameralarıyla çalışmayı reddeden bakıcılar var. Ama nedeni davranışlarını ebeveynlerinden gizlemek istedikleri için değil. Sadece ebeveynlerin onlara güvenmedikleri için kamera taktırdığını düşünüyorlar. Ancak, bakıcıların büyük bir bölümü, bakıcı kamerası olan bir evde mutlu bir şekilde çalışacağını, bakıcı kamerası hakkında bir fikir sahibi olduklarını ve bunun için de aileyi takdir ediyorlar.

Nihayetinde, bu sizin eviniz ve çocuğunuz, bu nedenle aileniz için en iyi kararı vermeniz gerekiyor. Ama eğer kameranız hakkında bakıcıya söylememeye karar verirseniz ve sonunda onu farkederse, bu durum bakıcınızın duygularını rahatsız eder ve bakıcınızı kaybetmenize yol açabilir.  

Bakıcı Kamerası Kurmadan Sorulacak 5 Soru
Sizin eviniz ve çocuğunuz, bu nedenle bakıcı kamerasıyla ilgili aileniz için en iyi kararı vermeniz gerekiyor.

Çocuğunuza İyi Bakıldığından Emin Olmak İçin Başka Ne Gibi Önlemler Alabilirsiniz?

Bir bakıcı kamerası, bakıcı seçiminizle kendinizi güvende hissetmenize yardımcı olabilecek tek bir araç değildir. Bakıcınızın aileniz için uygun olup olmadığını belirlemenin birçok yolu vardır:

  • Bakıcınızla açık bir iletişim kurun. Açık beklentileri belirleyin ve endişeleriniz varsa bakıcıyla açık konuşun.
  • Bakıcınızın sizinle nasıl iletişim kurduğuna dikkat edin. Çocuğunuzun nasıl yönetileceğine ilişkin talimatlarınızla ilgili olarak sizin istedikleriniz yapılmıyorsa, yeni bir bakıcı bulmanın zamanı gelmiştir.
  • Çocuğunuzun bakıcıya nasıl tepki verdiğine dikkat edin. Çocuğunuzun sizden ayrıldığı için kaygısı normal olsa da, çocuğunuz bakıcıdan mutsuz ya da korkmuş gibi görünüyorsa, bakıcı aileniz için uygun olmayabilir.
  •  İçgüdülerinize güvenin. Ve o iç sesinizi dinleyin. Bir şeyler size doğru hissetmiyorsa, içgüdülerinize güvenin ve bakıcınızla vedalaşın.

Bebeğinize Güvenilir Bakıcı Bakiciburada.com ‘da

Bakıcı kamerası kurmadan önce sorulacak 5 soru nelerdir cevapladık. Şimdi sıra doğru bebek bakıcısını bulmakta. Öncelikle doğru bebek bakıcısını bulduğunuzdan emin olmalısınız. Bunun için de güvenilir yerlerden bebek bakıcınızı seçmelisiniz. Bakiciburada.com, bebek bakıcılarının kimliklerini, telefon numaralarını ve eposta adreslerini doğrular, şikayet ve puanlama sistemiyle en doğru bakıcıları listeler. Yeni bir Bebek Bakıcısı arıyorsanız Bakiciburada.com doğru adres! Zaman kaybetmeyin, binlerce anne & babanın güvenle tercih ettiği Bakiciburada.com ‘a gelin.