Bakıcı Ücretleri 2020

Bakıcı Ücretleri 2020’de Ne Kadardır?

1/5 - (1 Oy)

Bir bakım elemanı aramadan önce ihtiyacınızı iyi analiz etmeli ve bu ihtiyaca göre bütçenizi belirlemeniz gerekmektedir. Aynı bakım elemanı sizden 2.000 TL isterken, başka bir bakım işinden 3.500 TL isteyebilir. Bu farklılık bakım işinin içeriği, bakım yapılacak kişilerin yaşları, bakım yapılacak işin konumu vb.lerinden kaynaklanmaktadır.  Bakım elemanı yarım günlük mü, yoksa gündüzlü ya da yatılı mı çalışacak, hafta sonları tatil imkanı var mı, bakım dışında ev temizliği, yemek, çamaşır, ütü gibi işler de olacak mı?  Ev temizliği yapılacaksa ev villa mı, kaç m2, ev hangi sıklıkta temizlenecek, ailede kaç kişi yaşıyor gibi durumlar da ücreti belirleyen etkenler olmaktadır. Bakıcı Ücretleri 2020’de Ne Kadardır? sorumuza bu makalemizde cevap bulacağız.

İkiz Çocuk Bakıcısını Ne Kadara Bulurum?

İkiz veya çoğul çocuk bakımları tek çocuğa göre yoğun çalışma temposu gerektiren işlerdir. İkiz çocuğu olacak bir anne, bakıcının tek başına bu görevi yerine getiremeyeceğini bilmeli buna göre kendisini ayarlamalıdır. İkiz çocuk bakımı özellikle ilk 6 ayda, 2 çocuk bakımından daha fazla emek gerektirmektedir. Bakımı yapılacak en az 3 çocuğunuz varmış gibi düşünmeli, buna göre aksiyon almalısınız. İkinci bir bakıcıyı da düşünebilirsiniz. Bakıcının yanı sıra ailenin de destek olması son derece önemlidir.

Eğer mümkünse, ikiz çocuk bakımında tecrübeli bir bakıcıyla çalışmanız işinizi kolaylaştıracaktır. İkiz çocuk bakımı yapacak bir bakıcıdan özellikle ilk 6 ay ek bir iş istemeniz, çocukların bakımını aksatabilir. Bu nedenle sadece çocuğunuzla ilgilenecek ya da sadece ev işleriyle ilgilenecek bir bakım elemanı ayarlamanız işlerinizi kolaylaştıracaktır. 

İkiz bir çocuk bakımının ücreti bakım elemanının kaç yıllık tecrübeye sahip olduğu, yaşı, oturduğunuz semt, bakım elemanının ihtiyacı vb. gibi bir çok şeye göre değişse de ortalama 3.000 TL – 3.500 TL arasındadır. 

Oyun Ablası Ücreti Ne Kadardır?

Oyun ablaları genellikle üniversitelerin çocuk gelişimi, okul öncesi öğretmenliği, psikoloji gibi bölümlerinde eğitim görmüş, pedagojik formasyon eğitimi almış öğrenci ya da mezunlardan oluşmaktadır. 

Eğer çocuğunuzun bir mesleğe, hobiye eğilimi varsa bu konuda kendini geliştirebilmesi için o alanda eğitim almış gençleri de oyun ablası ya da abisi olarak çalıştırabilirsiniz. Örneğin, çocuğunuz piyano çalmayı öğrenmek istiyordur, siz de oyun ablası olarak üniversitelerin müzik bölümünde okuyan bir ablayla anlaşabilirsiniz. Ya da çocuğunuzun resme ilgilisi vardır, resim bölümünde okuyan bir abla çocuğunuzla güzel vakit geçirip, çocuğunuzun hayalinin gerçekleşmesini sağlayabilirsiniz.    

Oyun ablaları genellikle yarım gün ya da haftanın belirli günlerinde, belirli saatlerinde çalıştırılmaktadır. Alacağı ücreti de oyun ablasının eğitim düzeyi, yeteneği, sizin ondan beklentileriniz belirlemektedir. 

Orta düzeyde bir oyun ablası çalıştırmak istiyorsanız, aşağıdaki tabloya göre oyun ablasının saatlik ücretini belirleyebilirsiniz.

Oyun ablası talepleri haftada 2 gün 3 saat çalıştırmak istiyorum şeklindedir. Bu durumda oyun ablası ayda 24 saat çalışacaktır.   

Eğer oyun ablasını ayda 24 saat çalıştırıyorsanız, 2020 yılı için 24 X 35 = 840 TL ücret vermeniz gerekecektir. 

  • 1 – 10 Saat    : 55 TL
  • 10 – 20 Saat  : 45 TL
  • 21 – 30 Saat  : 35 TL
  • 31 – 50 Saat  : 30 TL
  • 51 ve üzeri    : 25 TL

Yabancı Bakıcılar 600-1.000 $ Ücret Almaktadır

Yatılı bakıcılar tüm vakitlerini sizinle geçireceği için gündüzlü bakıcıya göre daha maliyetli olacaktır. Ayrıca yatılı bakıcılar genellikle yabancı bakıcılardan oluşmaktadır. Yabancı bakıcılar da dolar ya da euro üzerinden ücret talep etmektedirler. Yatılı bir yabancı bakıcının maaşı ise, 600-1.000 Dolar arasında değişkenlik göstermektedir.

Yatılı Bakıcıların Ücreti 

Türk yatılı bakıcılar ise,  3.000- 3.500 TL arasında bir maaşla çalışmaktadır. Yatılı bakıcı bulmak, gündüzlü bakıcıya göre daha fazla zaman almaktadır. Çünkü yatılı çalışmak isteyen bakıcı sayısı gündüzlü bakıcıya göre daha azdır. 

Yatılı bakıcı çalıştırmayı düşünüyorsanız, evinizde ona ayırabileceğiniz bir odanız olması gerekmektedir. Yatılı bakıcılar genellikle haftada bir ya da 2 haftada bir izin kullanmaktadır. İzin gününü bakıcınızla çalışmaya başlamadan önce görüşebilirsiniz. 

Bir bakıcıyla çalışmaya başlamadan bakıcının görevleri net olmalıdır. Bakıcıdan anlaştığınız görevler dışında ek görev beklentileriniz olursa bu görevleri de ayrıca ücretlendirebilirsiniz. 

2020 Bakıcı Ücretleri İstanbul’da Ne Kadar?

İstanbul Türkiye’nin nüfusu en kalabalık şehridir. Büyük şehirlerde kırsallara göre ücret daha fazla olmaktadır. İstanbul bakıcı ücretinin en yüksek olduğu şehirdir. Bakıcı ücreti İstanbul’un semtlerine göre de değişiklik göstermektedir. Etiler, Ulus, Göktürk, Nişantaşı gibi ilçelerde bakıcı ücretleri diğer semtlere göre daha yüksektir. İstanbul ‘da bakıcı maaşı 2.750 TL – 3.000 TL arasında değişiklik göstermektedir. Hem bebek bakımı, hem de ev işi yapan bakıcılar sadece çocuk ya da yaşlı bakan bakıcılara göre daha fazla ücret talep etmektedir.

2020 Bakıcı Ücretleri Ankara’da Ne Kadar?

Ankara hem başkent olması hem de resmi kurumlarda çalışan ailelerin daha yoğun olması nedeniyle de bakıcı talebinin yoğun olduğu iller arasındadır. Bakıcı ücretleri de bu nedenle daha yüksektir. Ankara’da gündüzlü tam zamanlı çalışacak bir bakıcının ücreti 2020 yılı için 2.600-2.750 TL arasında değişmektedir. 

2020 Bakıcı Ücretleri İzmir’de Ne Kadar?

İzmir büyük şehirler arasında nüfusu kalabalık şehirlerden olması nedeniyle yüksek bakıcı talebi olan 3.şehirdir. Bebek bakıcınıza 2.500 TL verirken, Ev Yardımcısına ve Yaşlı Bakıcısına 2.700 TL ücret vermeniz gerekecektir.  

2020 Bakıcı Ücretleri Benim Şehrimde Ne Kadar?

Şu ana kadar sizlere İstanbul, Ankara ve İzmir ‘de 2020 bakıcı ücretlerinden bahsettik. Eğer siz bu şehirlerden başka bir şehirde bakıcı arıyorsanız, ne yapmalısınız? Öncelikle asgari ücretin ne kadar olduğu bakıcı maaşını belirlemede önemli bir etkendir. Siz de Bursa, Antalya, Kocaeli ya da farklı bir şehirde yaşıyorsanız, gündüzlü bakıcınıza asgari ücret tutarında ücret vermeniz gerekmektedir. Tabi bakıcıdan beklentiniz ve bakıcının beklentilerine göre bu ücret değişkenlik gösterebilmektedir. Bakıcınıza sigorta yapmalı, çalışmaya başlamadan önce işe giriş evraklarını almalısınız. Bakiciburada.com Türkiye’nin her noktasında bakıcı havuzuna sahiptir. Güvenilir bakıcılara ulaşmak için profesyonel bir hizmeti uygun fiyata ve hızlı bir şekilde almak istiyorsanız bizi tercih etmelisiniz. 

Bakıcının Nitelikleri Alacağı Ücreti Etkiler

Bir bakıcı arayışına girmeden önce beklentilerinizi net bir şekilde belirlemelisiniz. Çünkü bakıcının niteliği vereceğiniz ücreti etkileyecektir. Bakıcınız çocuğunuza İngilizce öğretsin istiyor, bu nedenle İngilizce konuşan bir bakıcı arıyorsanız, 3.500 TL ve üzeri bir ücreti gözden çıkarmalısınız.  

Bakıcınızın çocuk gelişimi, psikoloji, özel eğitim gibi alanlarda sertifikasının ya da diplomasının olması da bakıcınızın alacağı maaşı etkiler. Bakıcının müzik, resim gibi özel yeteneklerinin de olması ücret beklentisini arttıracaktır. Üniversite mezunu bir bakıcı lise mezununa göre, lise mezunu ise, ilk okul mezununa göre daha fazla ücret talep edecektir. 

Bakıcı ücretleri 2020‘de Ne Kadardır? başlıklı makalemizin son başlığında yarım gün bakıcı ücretleri hakkında bilgi paylaşacağız.

Yarım Gün Bakıcı Maaşı Ne Kadardır?  

Her ailenin ihtiyaçları farklı olabilir. Kimisi bebeğine bebek bakıcısı ararken, kimisi anne ya da babasına yaşlı bakıcısı arayabilir. Bazen ihtiyaçlarımız sadece yarım günlük olabilir. Öğleden önce ya da öğleden sonra şeklinde olabilir. Bu durumda aileler bakıcısına ne kadar ücret vereceğini merak etmektedir. 

Yarım gün bakıcının maaşı hesaplanırken, tam zamanlı çalıştırmış olsaydınız ne kadar ücret vermeniz gerekirdi, önce ona bakmalısınız. Tam zamanlı bir bakıcı günlük 9 saat çalışıyorsa, yarım gün çalıştırdığınız bakıcının da 4.5 – 5 saat çalışması gerekmektedir. Bu durumda tam zamanlı 3.000 TL maaş vereceğiniz bakıcıya, 1.500 TL ücret düşünmeni gerekmektedir. Her bakıcı yarım gün çalışmayı kabul etmeyecektir. Ama sizin nasıl yarım gün bakıcıya ihtiyacınız varsa, yarım günlük çalışma fırsatı olan bakıcılar da olabilmektedir. Bakıcınızla uzun vadeli çalışmak istiyorsanız, yarım gün ne kadar süre çalışabileceğinizi netleştirmeniz önemlidir. Tam zamanlı iş bulamadığı için mi, sizin yarım günlük teklifinizi kabul ediyor, yoksa zaten yarım günlük mü arıyordu? 

Bakıcıma Ne Kadar Ücret Vereceğimi Bilemedim?

Bakıcı ücretleri 2020‘de Ne Kadardır? makalemizi okudunuz ama ne kadar ücret vereceğinizin kararını veremiyorsanız, sorun yok. Hemen uzman aile danışmanlarımızı arayabilir, bakıcınıza vereceğiniz ücreti öğrenebilirsiniz. 08503038551 numaralı telefondan hafta içi 8.45-17.45 saatleri arasında arayabilir ya da sosyal medya hesaplarımızdan bize ulaşabilirsiniz. 

Bakiciburada.com, 12 yıldır ailelere Türkiye genelinde profesyonel bakım elemanı hizmet vermektedir. 500.000 bakıcısıyla Türkiye’nin en büyük bakıcı bulma portalıdır. Yerli-yabancı, gündüzlü-yatılı bakıcı arayışlarınızda sizlere destek olmaktadır.