Bakıcınız için Acil Durum Hazırlığı

Bakıcınız için Acil Durum Hazırlığı

5/5 - (4 Oy)

Aceleniz olduğu zamanlarda, tehlikeli bir durumla karşılaştığınızda yapılması gerekenleri ve bakıcınız için gerekli bütün bilgilerin olduğu acil durum planını hazırlamak hiç de kolay değil. Bundan dolayı uzmanlar acil durumlarda ulaşılması gerekenlerin iletişim bilgilerinin olduğu bir listenin veya çocuğunuz herhangi bir besine karşı alerjisi olduğunda yapılması gerekenlerin planının önceden hazırlanmasını tavsiye ediyorlar. Bu makalemizde bakıcınız için acil durum hazırlığı nelerden oluşuyor birlikte bakalım.

Bakıcınız için Acil Durum Hazırlığı

Acil Durum Hazırlık Planı Nasıl Yapılır?

Acil durum hazırlık planı, sevdiklerinizi emanet ettiğiniz kişiyi bilgilendirmek ve acil durumlarda ne yapması gerektiğini yazılı ve sözlü iletmek adına çok önemlidir. Acil durumlarda eğer bir plan yoksa, işler karışır. O ani korku ile kimse ne yapacağını bilemez. Yapmaması gereken davranışları da sergileyebilir. Bu nedenle önceden hazırlıklı olmak, kimin hangi görevi üstleneceğini iletmek gerekir.

Acil Durumlarda İletişime Geçilecekler Listesi

Bu kişiler bakıcınız size ulaşamadığında iletişime geçmesi gerekenler kişilerdir. Talimatlarınız açık olmalı ki bakıcınız hangi durumda kimi arayacağını bilsin. Bu listede sizin, eşinizin, güvenilir bir komşunuzun, çocuğunuzun doktorunun  ve diğer akrabalarınızın yada arkadaşlarınızın numaralarının olduğundan emin olun. Ayriyeten ev adresinizi, çocuklarınızın doğum günlerini ve 112 acil arandığında lazım olacak sigorta/kimlik bilgilerini de bu listeye eklemeyi unutmayın.

Kaçış Planı

Herhangi bir yangın ya da doğal afet durumunda neler yapılması gerektiğinin yazdığı bir kaçış planı hazırlayın. Ailenizdeki her birey ve bakıcınız siz evde yokken acil durumlarda evden güvenli şekilde nasıl çıkmanız gerektiğini bilmeli. Aynı zamanda kaçış planınızda herkesin buluşabileceği  evin dışında olan güvenli bir yer belirleyin. Uzmanlar evdeki her yatağın altında fener; su, gaz ve elektriğin nerelerden kapatılabileceğini gösteren evinizin bir haritası; ve acil durum çantası bulunması gerektiğini tavsiye ediyorlar.

Gıda Alerjisi Eylem Planı

Besin alerjileri sorumluluk gerektiren ve hayati olan önemli bir durum. Eğer ciddi boyutlarda gıda alerjisi olan bir çocuğunuz varsa bakıcınızın mutlaka gerekli olan bütün bilgileri, talimatları ve hangi ilacı nasıl kullanması gerektiğini bildiğinden emin olun.

İş çocuklarınıza geldiğinde hiçbir zaman yeteri kadar hazırlıklı olmayabilirsiniz. Şimdi vaktinizi ayırın ve acil durum planı hazırlayarak bunu bakıcınızla paylaşın !

İlk Yardım Bilgisi Olan Bakıcı

Bakıcınız için acil durum hazırlığı yapmanız önemli. Diğer bir önemli konu da bakıcınızın ilk yardım bilgisi olması. Bakiciburada.com bakıcıların profillerinde ilk yardım bilgisi olup olmadığını paylaşmakatdır. Tercihinizi ilk yardım sertifikası olan bakıcılardan yöne yapabilirsiniz. Ayrıca ilk yardım konusunda tecrübesi olan ve iletişim becerisi yüksek bakıcılar da acil durumlarda işe yarar.