Çocuğunuz ile Sömestr Tatilinde Neler Yapabilirsiniz?

5/5 - (1 Oy)

Heyecanla beklenen yarıyıl tatili, öğrencilerin hayallerine günler öncesinden girmeye başlar. Fakat bu ufak mola, birçok isteği de beraberinde getirerek çocukların var olan düzenlerinde aksaklıkların yaşanmasına neden olabilir. Okuldan uzaklaşmadan zamanı verimli şekilde kullanmak için çocuğunuzun uygulayacağı bir program çizelgesi hazırlayabilirsiniz. Düşük notların yükselmesine yarayan birtakım çalışmalar yapılabilir; kişisel gelişime faydası olan kültürel, sanatsal ve bilimsel etkinliklere katılım sağlanabilir. Ayrıca çocuğunuzla beraber gezilecek yerler için farklı bir liste hazırlayabilir, sportif faaliyetlere katılabilirsiniz. Eğer işleriniz nedeniyle çocuğunuzu gezdirmek imkansız ise bakıcınız bu süreci başarılı bir şekilde yürütür. Siz de hafta sonu etkinliklerinde çocuğunuzla bir arada olabilirsiniz. Peki, çocuğunuz ile sömestr tatilinde neler yapabilirsiniz? İşte, bütün cevaplar bu yazımızda…

Haydi, hayal gücünüzün sınırlarını zorlayarak çocuğunuzun memnun kalacağı, hatıralarla dolu bir karne dönemi için plan hazırlıklarına başlayın!

Yarıyıl Tatilini Verimli Geçirmenin Yolları Nelerdir?

Çocuğunuz ile Sömestr Tatilinde Neler Yapabilirsiniz?
Çocuğunuz ile Sömestr Tatilinde Neler Yapabilirsiniz?

Karneler alındı ve eğitim-öğretim yılının ilk dönemi tamamlandı. Yoğun tempoda geçen bu süreçte çocuklar kadar siz de yoruldunuz. Yarıyıl tatili dinlenmek için önemli bir fırsat olsa da iş hayatı aynı yoğunlukta ilerlemeye devam eder. Bakıcınıza emanet ettiğiniz yavrunuz yine bu süre zarfında yalnız kalmayarak hem eğlenceli vakitler geçirebilir hem de sorumluluklarını yerine getirebilir. Böylelikle okula dönüş zamanı zorluk yaşanmadan başlamış olur.

Karneler alınmadan önce bakıcınızla konuşup isteklerinizi belirtmeniz, herhangi bir sürprizle karşılaşmamak adına önem taşır. Daha sonra iyi bir tatil planı yapmaya başlayabilirsiniz. Gezilecek yerler, eğitici aktivitelere katılmak, doğayı keşfetmeye çıkmak, yetenekler doğrultusunda kurslara katılmak ve evde kitap okuma etkinliği gibi alternatifleri düşünebilirsiniz.

Etkinlikler listelenmeye başladığında çocukların da katılım sağlaması gerekir. Sonuç itibariyle yarıyıl tatili onlara dinlenme ve akıllarında canlandırdıkları hayalleri gerçekleştirme fırsatı yaratan bir dönemdir. Bundan dolayı eğitici faaliyetlerin çocuklar tarafından benimsenmesi gerekir.

Çocuğunuzun Kültürel Gelişimine Katkı Sağlayan Yerleri Keşfedin

Okulda anlatılan yerleri merak eden yavrunuzu ufak bir keşif yolculuğuna çıkarabilirsiniz. Miniatürk, Kidzania, Legoland, Uçurtma müzesi ve Harikalar Diyarı gibi birçok yeri gezmenin yanı sıra yaşadığınız şehirde gidilecek mekanları dolaşarak zamanı en iyi şekilde değerlendirmeniz mümkün. Çocukla Gezilecek Harika 20 Yer yazımıza da mutlaka göz atmalısınız.

Peki, tarih kitaplarından yeryüzüne inen bir yolculuğa ne dersiniz? Panorama 1453 Tarih Müzesi, Topkapı’da konumlandırılan eşsiz bir yer. Fatih Sultan Mehmet’in çocukluk defterini burada görme fırsatı bulan miniğinize ilham kaynağı yaratabilirsiniz.

İstanbul Oyuncak Müzesi, dünya tarihini çocukların gözünden inceleme imkanı sunan nadide yerlerdendir. Hatta çocuğunuz daha önce hiç görmediği oyuncaklara merakla bakarken siz de küçüklüğünüze dair pek çok anıya burada rastlayabilirsiniz.

Sömestr Tatilinde Kar Eğlencesinin Tadını Çıkarın!

Sömestr keyfi başlamadan önce tatil yerleri için araştırma yapmalısınız. Aksi takdirde yoğunluk sebebiyle kalacak yer bulmak imkansızlaşır. Bu süreçte bakıcınızın sizinle beraber tatile  gelmesini isteyebilirsiniz. Böylelikle çocuğunuz evdeki rutinlerinden ayrı kalmaz ve yeni yerler gezme fikrini kolaylıkla benimser. Siz de eşinizle beraber dolaşırken bakıcınız, çocuğunuza kayak dersinde eşlik eder.

Sömestr döneminde şehir dışındaki kayak merkezlerine gitmeniz imkansız ise size harika bir önerimiz var: Snowpark’a mutlaka uğrayın! Esenyurt Torium AVM’de olan bu görkemli mekan, kar eğlencesini her mevsim yaşatmayı başarıyor. Burada kış sporlarını hiç deneyimlememiş çocuğunuzun heyecanına ortak olabilir, kızak keyfiyle unutulmaz zamanlar geçirebilirsiniz. Mutluluk veren aktiviteleri değerlendirirken bakıcınızın size eşlik etmesi vaktinizi daha verimli kullanmanıza yarar. Çalıştığınız süre boyunca çocuğunuzu bakıcınıza emanet ederek hayatınızın düzene girmesini sağlayabilirsiniz.

Çocuğunuzu ‘’Can Sıkıntısı’’ ile Baş başa Bırakın!

Çocuğunuz ile Sömestr Tatilinde Neler Yapabilirsiniz?
Çocuğunuzu ‘’Can Sıkıntısı’’ ile Baş başa Bırakın!

Çocukların sıklıkla bahsettikleri can sıkıntısına farklı bir açıdan bakmak gerekirse bu durum fırsat olarak değerlendirilebilir. Soluk vermeden yapılan etkinlikler zamanla çocukların ilgisini çekmemeye başlar. Tıpkı düşüncelerini toparlayabilmek için yalnız kalmaya ihtiyaç duyan yetişkinler gibi çocukların da hayatı yorumlama kabiliyetine erişmeleri gerekir. Bunun için kendi başlarına düşünüp yapabilecekleri etkinliklerden faydalanmaları önemlidir.

Ebeveyn olarak çocuğunuz ile sömestr tatilinde neler yapabilirsiniz? Çocuğunuza neler önerebilirsiniz?

  • Oyun hamuru, kinetik kum, kağıt parçaları gibi birçok materyal tercih ederek yavrunuza hayal gücünü kullanması için imkan sağlayabilisiniz.
  • Origami, zekanın gelişmesine olanak tanıyan harika bir seçenektir. Tek bir kağıt parçasıyla neler yapıldığı hakkında fikriniz var mı? Origami çocuğunuza yarıyıl tatilini değerlendirirken yapabildiği becerilerin farkına varmasına yarayan bir etkinliklik olmasının yanı sıra ince motor becerilerinin gelişmesini ve özgüven kazanmasını sağlayan bir sanattır.
  • Ressamlar hayal gücünün doruklarını keşfederek unutulmaz eserler ortaya çıkarır. Siz de çocuğunuzu resim yapmaya teşvik ederek, boyalı ellerin verdiği özgürlüğün yaşanmasına yardımcı olabilirsiniz.
  • Müziğin harikulade güzelliğini çocuğunuzun ruhuna yansıtmaya ne dersiniz? Tatil boyunca çocuğunuzu müzik eğitimi veren kurslara gönderebilirsiniz. Bakıcınız sayesinde kızınız ya da oğlunuz rahatlıkla eğitime gidebilir ve böylece size de iş yerinde gönül rahatlığıyla çalışmak kalır.

Kitap Okumayı Sevdirmek İçin Drama Yöntemini Kullanın

Kitap Okumayı Sevdirmek İçin Drama Yöntemini Kullanın
Kitap Okumayı Sevdirmek İçin Drama Yöntemini Kullanın

Şüphesiz, kitap okumak düşüncelerimizi geliştiren ve hayata olan bakış açımızı yönlendiren eşsiz kaynaklardır. Tatilde çocuklarınıza baskı yaparak ders çalışmasını ve kitap okumasını sağlayamazsınız. Bunun yerine bir ebeveyn olarak hayal gücünüzün derinliklerinde yatan ışığı keşfetmeyi deneyin.

Örneğin; tiyatro sanatını icra eden kişilerin sözel yeteneklerinin güçlü olmasını sağlayan gücün adı nedir? Diye bir soruyu çocuğunuzla tartışarak, onun konuşma üslubunu geliştirebilirsiniz. Devamında ise okuduğu bir kitabı canlandırmasını isteyebilir hatta siz de bu oyunda rol oynayıp çocuğunuzla beraber verimli bir zaman geçirebilirsiniz.

Çocuk bakıcıları ya da oyun ablası olan kişiler özellikle kişisel gelişim açısından oldukça başarılıdırlar. Bundan dolayı çocuklar bakıcı ya da oyun ablası ile kolay anlaşabilir.

Yarıyıl Tatilinde Çocuğunuz Sorumluluklarından Vazgeçmemeli

Yarıyılın tamamlanmasıyla kısa süreliğine molaya geçilse de çocuklara her istediğini yapma imkanı verilmemelidir. Çünkü henüz yaşlarının küçük olmasından dolayı bilinçli bir şekilde hareket edemezler. Sürekli geç saatlerde uyumak, bilgisayarda veya tablette fazla zaman geçirmek ve kitap okumaya ara vermek gibi eylemler çocukların düzenlerini bozar ve olumsuz davranışların kazanılmasına neden olabilir. Bu konuda tutarlı olmanız çocuğunuzun da dikkatini çekerek istediğini yaptırma konusunda zorluk çıkarmamasını sağlar.

Sorumlulukların Gelişmesi İçin Çocuğunuz ile Sömestr Tatilinde Neler Yapabilirsiniz?

  • Çocuğunuza ev işlerinden yapabileceklerini göstererek, aile ile bir arada yaşamanın ne tür sorumluluklar barındırdığını anlatabilirsiniz.
  • Odasını toplaması gerektiğini söyleyebilir, kıyafetlerini katlamayı ve sofradan kalkarken tabağını götürmesini öğretebilirsiniz.
  • Sofra kurarken tabak, kaşık, çatal ve bardak gibi eşyaların yerleştirilmesi için yardım isteyebilirsiniz.

Çocuğunuzun Teknoloji Bağımlısı Olmasına İzin Vermeyin!

Çocuğunuzun Teknoloji Bağımlısı Olmasına İzin Vermeyin!
Çocuğunuzun Teknoloji Bağımlısı Olmasına İzin Vermeyin!

Okul zamanında sadece hafta sonları oynanmasına izin verdiğiniz teknolojik aletler, karne tatilinde daha çok arzu edilen bir nesneye dönüşür. Bilgisayar ve tablet gibi bağımlılık yaratan eşyalar için oluşturduğunuz kurallara kesinlik kazandırmalısınız. En ufak bir tavizin geri dönüşü neredeyse imkansızdır ve bu durum çocuğunuzun daha agresif olmasına yol açabilir. Davranışlarınızda tutarlı bir yol izlediğinizde, kızınızın ya da oğlunuzun bu disipline uyması artık gözle görülür hale gelmeye başlar.

Sömestr Tatilini Oyun Ablasıyla Verimli Hale Getirebilirsiniz

Sömestr Tatilini Oyun Ablasıyla Verimli Hale Getirebilirsiniz
Sömestr Tatilini Oyun Ablasıyla Verimli Hale Getirebilirsiniz

Ertesi günün tatil olduğunu bilmek genellikle çocukların keyfini yerine getirse de bu modda kalmaması için okulla ilgili etkinliklerin yapılması önemlidir. Matematik, fen ve yabancı dil derslerinde eksiklerin tamamlanması için eğlenceli aktiviteler oluşturulabilir. Oyun ablası temel derslerin yanı sıra İngilizce ve Fransızca gibi yabancı dil konusunda oldukça bilgi sahibidir. Sömestr tatilinde oyun ablası seçeneği çocuğunuzun kişisel gelişimine fayda sağlarken, okul başarısını yükseltmek için önemli destekler oluşturur.

Siz Çalışırken Bakiciburada.com Çocuklarınızla İlgilenir

İş hayatının yoğun olması çocuğunuzun yarıyıl tatilini verimli bir şekilde geçirmesine engel değil. Çocuk bakıcısı ve oyun ablası, talepleriniz doğrultusunda daima sizinle birlikte! Eğitimli bakıcılar sayesinde her gün yeni bir aktivite yapılabilir ya da kültürel ve sanatsal faaliyetlere katılım sağlanabilir. Bakiciburada.com ailesinde yer alan güvenilir ve tecrübeli bakıcılar sayesinde gözünüz arkada kalmadan çalışma hayatına devam edebilirsiniz. Bakiciburada.com ile karne tatili eşsiz fırsatların keşfedilmesine imkan verir.