Çocuk Bakıcısı Maaşıma Nasıl Zam İsteyebilirim?

4.8/5 - (5 Oy)

Eğer profesyonel olarak aileler için çalışıyorsanız, oldukça kıymetli bir iş yaptığınızı unutmayın. Fakat bununla birlikte; uzun yıllardır aynı aile ile çalışıyorsanız, deneyimleriniz ve sorumluluklarınız artıyorken maaşınız artmıyorsa, zam için konuşma zamanı gelmiştir. Maaş artışını konuşmadan önce Çocuk Bakıcılığında İstediğiniz Ücreti Nasıl Elde Edebilirsiniz? isimli makalemizi okuyunuz. Çocuk Bakıcısı Maaşıma Nasıl Zam İsteyebilirim? bunun için izlemeniz gereken yollara birlikte göz atalım. 

Çocuk Bakıcısı Maaşıma Nasıl Zam İsteyebilirim?
Çocuk Bakıcısı Maaşıma Nasıl Zam İsteyebilirim?

1. Doğru Zamanı Seçin

Çoğu şirket, çalışanlarıyla konuşmak, maaşlarını ve performanslarını gözden geçirmek için yılda en az bir kez görüşme ayarlar. Genellikle maaş, bu görüşmenin seyrine göre belirlenir. Bir yıldan uzun süredir çocuk bakıcısı, ev yardımcısı, oyun ablalığı veya köpek bakıcılığı yapıyorsanız maaş artışı talebinde bulunabilirsiniz. İşvereniniz böyle bir görüşme ayarlamadıysa siz konuyu açabilirsiniz. Çalışmanızın ve performansınızın ele alınması, maaş görüşmesi için bir nevi bahanedir. 

Ayrıca yakın zamanda yaşanmış olaylar, maaş görüşmesi için de iyi bir başlangıç noktası olacaktır. Örneğin evin bahar temizliğini üstlendiyseniz veya çalıştığınız sürede aileye yeni bir bebek katıldı ise maaş artışı talebinde bulunabilirsiniz.

2. Doğru Bir Çerçeve Oluşturun

Eğer profesyonel bir çalışan iseniz, sıkıştığınız ilk anda işvereninizden maaş artışı talep etmemelisiniz. Sağlam bir duruş işvereninizi de etkileyecektir. Karşılıklı konuşmak için mesai saatleri dışında bir toplantı talep edin. Çalıştığınız evin dışında, bir kafede ya da çay bahçesinde görüşmek sizin lehinize bir durum olacaktır. Çocuklar kesinlikle görüşmeden bulunmamalıdırlar.

3. Doğru Bir Reaksiyon Gösterin

Bakıcı olarak çalışmak duygusal bir yük getiriyor olabilir. Yine de profesyonel olmalısınız. Maaş artışı isteğini özel sebeplerini öne sürerek talep edersen işverenin tarafından fazla duygusal görünebilirsin. Özellikle aile sunduğunuz gerekçeleri yeterli bulmadıysa aranızdaki ilişki garip bir yere sürüklenebilir. Bunun yerine, pozitif ve rahat bir tutum geliştirmen daha fazla işe yarayacaktır. Öncesinde kendinize şu soruları sorun :

• Neden maaş artışı istiyorum?

• Ailenin yararlandığı özel yeteneklerim veya bilgi birikimim var mı?

• Aile evdeki çalışma rutinimden nasıl bir fayda sağlıyor?

Bu soruların cevaplarına önceden hazırlanırsanız rasyonel görünerek işvereninizin güvenini kazanabilirsiniz.

4. Doğru Miktar Talep Edin

Maaş artışı istiyorsanız bilmeniz gereken en önemli şey yaptığınız işin semtinizdeki saatlik/aylık ücretidir. Bu bilgiye sahipseniz ve maaşınızın bulunduğunuz çevreye oranla daha düşük olduğunu düşünüyorsanız artık meşru bir sebebiniz var demektir. Bakıcı Ücretleri 2022’de Ne Kadardır? makalemizi okuyup, çalışacağınız yerdeki bakıcı ücretlerinin ne kadar olduğu hakkında fikir edinebilirsiniz. 

Maaş artışı istediğinizde yerinde bir artış oranının bilincinde olmalısınız. Bunun için net bir orandan söz etmek pek mümkün değildir. Asıl geçerli olan, bireysel performansınız ve yetenekleriniz olacaktır.

5. Doğru Bir Tepki Vermeye Özen Gösterin

Herhangi bir cevaba karşı hazırlıklı olmanız ve istediğiniz cevabı alamadığınızda öfke patlaması yaşamamanız gerekmektedir. Öfke ile tepki vermek iş kaybı gibi uzun süreli bir çöküşe neden olabilir. Eğer işvereniniz talebinizi görmezden geliyorsa ona neden maaş yükseltmeye sıcak bakmadığına dair bazı sorular sorun. Örneğin:

• İşvereniniz performansınızdan memnun değil mi?

• Performansınızı geliştirmek için neler yapabilirsiniz?

• Finansal sorunlar gibi sizinle ilgili olmayan sebepler mi var?

Fakat belki de çıkış noktanız, maaş artışını sağlayacak tutumlarınız ve sorumluluklarınızdır. İşvereninizle, beklentileri ne ölçüde karşıladığınızı konuşun. Bu konuyu netleştirirseniz işvereniniz maaşınıza zam yapmaya ikna olabilir. Doğrusu para ile ilgili konuşmak çoğu zaman herkes için rahatsız edicidir. Yine de kendi argümanlarınızı ortaya koymak ve işvereninizin cevabını beklemek iyi bir başlangıç noktası olacaktır. Her şey yolunda giderse ve olumlu cevap alırsanız bu sizin için mükemmeldir. Ancak emeklerinizin karşılığını alamıyor ve zam isteğiniz haksız yere reddediliyorsa, artık başka bir iş aramaya başlayabilirsiniz.

Bakiciburada.com ile Çocuğunuza Bakıcı Bulmak Çok Kolay

Çocuk Bakıcısı Maaşıma Nasıl Zam İsteyebilirim? makalemizin sonuna geldik. Bakiciburada.com ‘da yer alan 800 binden fazla bakıcı arasından evinize en yakın çocuk bakıcısına ulaşabilir ve iş teklifi yapabilirsiniz. Bakiciburada.com ‘a kayıt olan bakıcıların kimlikleri ve referansları doğrulanır. Şikayet sistemiyle çocuk bakıcıları hakkında aileler bildirimde bulunabilir. Mahallenizden veya çevrenizden bulamayacağınız kadar nitelikli çocuk bakıcıları Bakiciburada.com ‘da…

Çalıştıracağınız çocuk bakıcısı ne kadar ücret almalı bilgi sahibi olmak istiyorsanız 08503038551 numaralı telefondan bizi arayabilirsiniz.