Çocuklar İçin 1 Aylık Beslenme Menüsü

5/5 - (3 Oy)

Okulların açılmasıyla birlikte aileler de çocukların beslenme çantalarına ne koyulacağını düşünmeye başladılar. Sağlıklı bir beslenme çantası, çocuğunuzun öğrenme ve konsantrasyon sürecine katkı sağladığı için aileler artık bu konuya oldukça önem veriyorlar. Fakat beslenme çantası menüsü hazırlamak o kadar da kolay bir iş değildir. Öncelikle planlı olmak durumundasınız. Bu konuda çocuğunuzdan yardım isteyebilirsiniz. Protein, sebze ve meyve dengesini sağlarken çocuğunuzun sevdikleri besinleri tercih ederseniz süreç çok daha kolay bir hale gelecektir. Bu makalemizde çocuklar için 1 aylık beslenme menüsü nelerdir birlikte bakalım.

Çocuklar İçin 1 Aylık Beslenme Menüsü
Bir beslenme çantasında protein, tahıl, meyve ve sebze dengeli bir şekilde dağılmalıdır.

Beslenme çantası hazırlamaya başlamadan önce bazı kriterlerin olması gerekmektedir. Bir beslenme çantasında protein, tahıl, meyve ve sebze dengeli bir şekilde dağılmalıdır. Beyaz un kullanılacaksa onun yerine zengin tahıllı un çeşitleri önerilmektedir. Diğer yandan hem aileler için hem de çocuklar için beslenme çantasını pratik bir hale getirmeniz gerekmektedir. Beslenme çantası hazırlarken maksimum 20 dakikada hazırlanabilecek pratik besinleri tercih ederseniz zamandan tasarruf edebilirsiniz veya akşamdan hazırladığınız yiyeceklerden beslenme çantası için uygun olanları tercih edebilirsiniz. Aynı şekilde çocuğun en fazla 20 dakika içinde tüketebileceği besinleri tercih ederseniz çocuğunuz da keyifli bir beslenme saati geçirmiş olur.  

Okulda beslenme saati için kısıtlı bir zaman dilimi vardır ve zaman zaman çocuklar bu zamanlarını arkadaşlarıyla oyun oynayarak geçirmek istiyorlar. Çocuğunuzu beslenme saatinde yiyeceklerini yemesi için yönlendirin. Sağlıklı bir beslenme çantası hazırlamak için sürekli bir düşünme halinde olan ebeveynler için zaman zaman bu durum sıkıcı bir hale gelmeye başlayabiliyor. Bu sebeple sizin için 20 adet beslenme çantası tarifi hazırladık. 

Çocuklar İçin 1 Aylık Beslenme Menüsü 

  • Menü 1) Humus Bombası : Kızarmış humus topları, marul, salatalık dilimleri, patlamış mısır 
  • Menü 2) Makarna Canavarı : Peynirli makarna, havuç, üzüm 
  • Menü 3) Hindi Keyfi :  Hindi füme, mini domatesler, kızarmış ekmek, portakal dilimleri 
  • Menü 4) Sağlıklı Kek : Tam buğday unlu kakaolu kek(şeker yerine hurma, pekmez veya bal kullanabilirsiniz) , elma dilimleri, muz 
  • Menü 5) Vegan Menü : Patatesli sigara böreği, salatalık dilimleri, incir, soya sütü 
  • Menü 6) İkinci Kahvaltı : Haşlanmış yumurta, peynir, zeytin, tam buğday ekmek 
  • Menü 7) Sürpriz Sandviç : Kalp şeklinde kesilmiş sandviç ekmeği içine marul-kırmızı biber-peynir, kuru kayısı, süt 
  • Menü 8) Tavuk Şov : Haşlanmış ve dilimlenmiş beyaz et, bir dilim ekmek, dilimlenmiş kivi 
  • Menü 9) Çikolata Bombası : Çikolata parçaları, çilek, badem, minik bir kutu yoğurt 
  • Menü 10) Ton Balığı Sefası : Doğranmış marul içinde ton balığı, bir dilim ekmek, dilimlenmiş armut 
  • Menü 11) Eğlenceli Atıştırmalık :  Mini krepler, ceviz, fındık, muz, süt  
  • Menü 12) Gökkuşağı : Renkli makarna, sarı-kırmızı renkli biber dilimleri, meyveli yoğurt 
  • Menü 13) Hurma Aşkı : Çekirdeği çıkarıldıktan sonra içine ceviz koyulmuş 4 adet hurma, ev yapımı kurabiye, süt 
  • Menü 14) Avakado Aşkına : Zevkinize göre hazırladığınız avakado salatası, fındık, elma cips, organik meyve suyu 
  • Menü 15) Mısır Zamanı : Haşlanmış süt mısır, peynir, mini domatesler, kurutulmuş yaban mersini 
  • Menü 16) Patates Keyfi : Haşlanmış patates, hindi füme, şeftali dilimleri 
  • Menü 17) Şiş Peynir : Çubuklara geçirilmiş peynir dilimleri, kraker, kuru üzüm, mandalina 
  • Menü 18) Granola Menü : Ballı cevizli granola dilimleri, yoğurt, gün kurusu 
  • Menü 19) Keyifli Bir Kinoa : Zevkinize göre hazırladığınız beyaz kinoa salatası, antep fıstığı, nar taneleri 
  • Menü 20) Sevilen Pizza :  İki dilim pizza, yoğurt, kuru incir 

Çocuğum Beslenme Çantasındaki Yiyecekleri Yemiyor 

Çocuğunuza her gün beslenme çantası menüsü hazırlıyorsunuz fakat beslenme çantası aynı şekilde eve geliyorsa birtakım değişiklikler yapabilirsiniz.  

  1. Beslenme çantasını değiştirebilirsiniz. Çocuklar beslenme çantalarının şekillerini önemserler. Yeni bir beslenme çantası da alabilirsiniz fakat beslenme kabını boyamanız daha iyi bir fikir olacaktır. Hem tasarruf yapmış olursunuz hem de beslenme çantasını çocuğunuzla birlikte boyayarak yaratıcı bir aktivite yapabilirsiniz. 
  2. Yiyeceklere şekil verebilirsiniz. Örneğin sandviç hazırlıyorsanız ekmeği kalp şeklinde keserek ilgi çekici bir hale getirebilirsiniz. Aynı şekilde yıldız şeklinde hazırlanmış kurabiyeler de çocuklar için daha çok tercih ediliyor. Beslenme çantasına peynir, salatalık gibi besinler koyduğunuzda dilimleyerek bir çubuğa geçirebilirsiniz.  
  3. Yiyecekleri dilimlemek çocuğunuzun yemeye üşenmesini önleyecektir. Meyveleri ve sebzeleri mutlaka dilimlemeye özen gösterin. Bir sandviç hazırladıysanız sandviçi ikiye bölebilirsiniz. En azından çocuğunuzun sandviçin yarısını da olsa yemesini sağlayabilirsiniz. 
  4. Çocuğunuzla konuşun. Belki de yememesinin başka sebepleri vardır. Çok basit olarak ona beslenme çantasındakileri neden yemediğini ve bir problem olup olmadığını sorun. Aldığınız cevaplar size bir fikir verecektir.  
  5. Çocuğunuz beslenme saatinde yemiyorsa kahvaltıya, öğlen ve akşam yemeklerine daha fazla özen gösterebilirsiniz. Yani bir anlamda açığı kapatabilirsiniz. 
Çocuğum Beslenme Çantasındaki Yiyecekleri Yemiyor
Çocuğum Beslenme Çantasındaki Yiyecekleri Yemiyor 

Beslenme Çantası İçin En İyi İçecekler 

Süt ve su, çocuklar için en iyi içeceklerdir. Çocuğunuzu tatlandırılmış meyve suları ve gazlı içeceklerden mümkün olduğunca uzak tutmalısınız. Dilerseniz beslenme çantası menüsüne göre çocuğunuza içeceği kendiniz yapabilirsiniz.

Arkadaşlarının Beslenme Çantası Ne Durumda? 

Diğer çocukların okula getirdikleri yiyecekler çocukların birbirinden etkilenmesine sebep olabilir. Her çocuğun okula dolu dolu beslenme çantasıyla gelmediğinin bilincinde olmalısınız. Çocuğunuza paylaşmanın çok önemli olduğunu öğretin. Çocukların birbirleri ile yiyeceklerini paylaşmaları, akran bağlarını güçlendirecektir. 

Okul Sonrası İçin Oyun Ablası

Çocuğunuzu siz işteyken okuldan alacak, eve getirecek, üstünü değiştirmesine yardımcı olacak, birlikte ders çalışacak ve oyun oynayıp güzel vakit geçirecek yetişkin bir arkadaşı olsun istiyorsanız Bakiciburada.com‘dan hemen bir oyun ablası bulun!