Çocuklar için Evde Alınabilecek Güvenlik Önlemleri

Çocuklar için Evde Alınabilecek Güvenlik Önlemleri

4.5/5 - (2 Oy)

Evinizin, küçük çocuklarınız için güvenli olduğundan emin olmalısınız. Belki bunun için bazı temel önlemler almış olabilirsiniz ama riskleri azaltmak için yapmanız gereken başka önlemler de olabilir.
Çocuklar için Evde Alınabilecek Güvenlik Önlemleri” yazımız da ev içinde alabileceğiniz tüm güvenlik önlemlerini paylaşacağız.

Ne yazık ki her yıl basit tedbirler alınarak önlenebilecek binlerce ev kazası yaşanıyor. Ve ev kazalarında çocuklarımız ve yaşlılarımız zarar görebiliyor.

Eviniz de yaşanabilecek olası risklere dikkat edip, alacağınız basit önlemler, evde yaşayan herkesin daha güvenli olmasını sağlayabilir.

Çocuklar için Evde Alınabilecek Güvenlik Önlemleri
Çocuklar için Evde Alınabilecek Güvenlik Önlemleri

Bebek – Çocuklar İçin Ev İçinde Alınabilecek Önlemler

Evin her yerinde kabloların olması, elektrik prizlerinin açıkta olması vb. gibi şeylerin çocuğunuz için tehlikeli olabileceğini muhtemelen daha önce düşünmediniz ama şimdi düşününce aniden çok korkutucu görünmeye mi başladı ?

Evet bu durum göz korkutucu olsa da, çoğu riskin kolayca kaldırılması veya engellenmesi mümkün.

Yeni doğan bebekleri olanlar için verebileceğimiz iyi haber, henüz evde sürünemeyecekleri veya oradan oraya koşturamayacakları için evinizin
şuanki hali çok risk oluşturmayabilir.

Yine de alabileceğiniz bazı temel önlemler bulunuyor :

  • Evinizde kolayca erişebileceğiniz bir ilkyardım çantanız olsun. Ateş düşürücü, ateş ölçer ilkyardım çantanızın içinde olabilir. Ayrıca acil durumda arayacağınız telefon numaralarınızı gerek rehberinize kaydederek gerekse buzdolabının üzerine mıknatıslayarak olası bir acil durumda herkesin görebileceği ve ulaşabileceği durumda olsun.
  • Elektrik kesintilerine karşı el fenerini kolay ulaşabileceğiniz yere koyup, pillerinin veya şarjlarının tamamen dolu olduğundan emin olun. Ayrıca yaşadığınız şehir, deprem bölgesiyse mobilyalarınızı duvara sabitlemeyi de unutmayın.
  • Ortalıkta kullanılmayan kablo varsa kaldırın. Prizlerin açıksa, priz koruyucu ile tüm açıkta ki prizlerinizi kapatın.
  • Tüm keskin dolap kenarlarınıza köşe koruyucuları alarak güvenli hale getirin.
  • İlaç – vitamin vb. kullanırken bazen yere düşürdüğünüz ve bulamadığınız ilaç olursa artık daha dikkatli olmalısınız. Çünkü sizin bulamadığınız veya almadığınız ilaç, çocuğunuz için çok riskli olabilir. Onu bulup ağzına atabilir…
  • Normal’de büyüğün de oynayabileceği oyuncaklar varsa, bunları ulaşamayacağı yerlere koyun. Özellikle ağzına atabileceği küçük parçalı oyuncaklar varsa ulaşamadığı yere koyun. Örneğin şiş bir şekilde duran balon patladığında etrafa saçılan parçalarını bebeğiniz ağzına götürüp, boğulabilir.
  • Ek gıdaya 6.aydan itibaren geçen bebeğiniz için, vereceğiniz yemeklerde özellikle kaçınmanız gereken yiyecekler varsa mutlaka doktorunuza danışın. Çocuğunuzun alerjisi olabilecek yiyecekler olabilir veya 1 yaşından önce hiç yememesi gereken yiyecekler olabilir. (Bal veya yumurtanın beyazı gibi.)
  • Tüm temizlik malzemelerini veya kimyasal malzemelerinizi kilitli bir dolap’ta tutun.
  • Beşiği, üzerine yukarıdan düşebilecek eşyaların altına koymayın. Lamba, tablo vb.
  • Bebeğinizle farklı odada uyumaya başladıysanız bebek monitörü kullanmaya başlayabilirsiniz.

Evinizi, çocuğunuz için daha güvenli hale getirebileceğiniz önerileri paylaştığımız “Çocuklar için Evde Alınabilecek Güvenlik Önlemleri” yazımızı beğendiyseniz “Bakiciburada.com İle Bakıcı Bulmanın Avantajları” yazımızı da okumanızı öneririz.

Bebeğinizin Bakımını Güvenilir ve Profesyonel Bakıcılara Emanet Edin

Deneyimli bir bakıcı, çok fazla çocuk büyüttüğü veya onlarla ilgilendiği için evinizde çocuklarla ilgili daha birçok güvenlik önlemleri paylaşabilir sizinle. Bakıcınızdan bu konuda fikir almak ilk defa çocuk büyütme deneyimine sahip bir anne olarak işinize çok yarayabilir. Bakiciburada.com üzerinden Türkiye Geneli 500.000‘i aşkın bakıcı arasından aradığınız deneyime ve eğitime sahip bir bakıcıyı siz de bulabilirsiniz. Bebek Bakıcılarının deneyimlerini, aldığı eğitimleri, varsa videosunu, referanslarını görerek sizin için doğru bakıcıyı bulabilirsiniz.