Evde Doğal Temizlik Ürünleri Yapmak

Puanla

Hijyenik olmaya ne kadar özen gösteriyorsak kullandığımız deterjanların içeriğine de o kadar dikkat etmeliyiz. Üretilen çoğu deterjanın içerisinde kimyasal maddeler bulunur. Temizlik yaparken temas ettiğiniz ve soluduğunuz deterjanlar, ciddi sağlık problemlerine neden olabilir. Özellikle bir araya gelmemesi gereken ürünler karıştırıldığında solunum güçlüğü, göz tahribatı, boğazda yanma gibi sorunlar gözlemlenebilir. Eğer ürünler doğru kullanılırsa hiçbir sorun yaşamadan,  gönül rahatlığıyla temizlik işlemleri yapılabilir. Doğal içerikli deterjanlar günümüzde, çeşitlilik açısından, çok fazla ürün alternatifine sahip  olsalar da maddi açıdan epey yüksek rakamlarla karşımıza çıkar. Bundan dolayı kimyasalsız doğal temizlik yapmak için evinizde bulunan ya da kolaylıkla bulabileceğiniz malzemeleri doğru oranlarda birleştirerek farklı karışımlar elde edebilirsiniz. Tamamen doğal malzemelerle hazırlayacağınız ürünleri, evinizin her alanında gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz. Peki, evde doğal temizlik ürünleri yapmak için hangi yöntemlerden yararlanabilirsiniz? Cevabı yazımızda…

Çamaşır Suyu Yerine Doğal Ne Kullanılabilir?

Tuvalet, banyo ve mutfak gibi birçok alanda, derinlemesine hijyen sağlamak için hemen hemen herkesin ortak tercihi çamaşır suyudur. Kuvvetli bir etkiye sahip olan bu ürünün içerisinde bulunan kimyasal maddeler solunduğunda veya cilde temas ettiğinde ise ciddi sağlık sorunlarına neden olabilir. Bunun yerine farklı malzemelerle çamaşır suyu etkisi yaratan bir deterjan yapmak mümkün.

Peki, çamaşır suyu yerine doğal ne kullanılabilir? Temizlik esnasında kullanacağınız su dolu kabın içerisine bir miktar arap sabunu, karbonat ve limon suyu ekleyerek hijyenik bir alan oluşturabilirsiniz. Ayrıca cilt temizliği, kilo verme gibi pek çok konularda yardım aldığımız elma sirkesini, yaşam alanınızı dezenfekte etmek için kullanabilirsiniz. Su ve elma sirkesi ile bir karışım hazırladıktan sonra tuvalet, banyo, dolap , mutfak, zemin ve fayans gibi birçok yerde gönül rahatlığıyla temizlik yapabilirsiniz. Artık doğal içeriklerle hazırladığınız karışımlar sayesinde bulunduğunuz ortamlar kimyasallardan uzak, temiz ve hijyenik…

Evde Yapılabilecek Doğal Temizlik Malzemeleri

Evde Doğal Temizlik Ürünleri Yapmak
Evde Yapılabilecek Doğal Temizlik Malzemeleri

Temizlik malzemeleri alırken ürünlerin içeriklerine dikkat etmek gerekir. Çoğu ürün, yoğun kimyasal maddeler içerdiği için hem olası sağlık sorunlarına yol açabilir hem de kullandığınız yüzeylerin aşınmasına neden olabilir. Bu yüzden evinizdeki malzemelerle doğal temizlik ürünleri yapmak hem sağlık hem de maddi açıdan faydalı olabilir.

Evde yapılabilecek doğal temizlik malzemeleri şu şekilde sıralanabilir:

  • 1 litre suya birer bardak sabun tozu ve çamaşır sodası ekleyip ardından yarım bardak boraks ilave ederek çamaşır deterjanı elde edebilirsiniz.
  • Yumuşatıcı yapmak isterseniz; 1 bardak suyla, 1 çorba kaşığı karbonat ve 1 kahve fincanı kadar sirkeyi karıştırmanız yeterli. Hoş bir koku oluşmasını istiyorsanız birkaç damla çiçek özlü uçucu yağı, karışıma ilave edebilirsiniz.
  • Aynı oranda hazırlanan su ve sirke karışımına birkaç damla arap sabunu eklediğinizde ise cam ve ayna temizleyici elde edebilirsiniz.
  • 1 bardak sıcak su ve sabun tozuna, 1 yemek kaşığı boraks ve karbonat ekleyip jel kıvamına gelene kadar karıştırdığınızda, artık bulaşık deterjanınız hazır…

Arap Sabunu, Sirke, Karbonat Karışımı

Hepimiz doğal içerikli ürünler kullanmaya özen göstersek de maddi açıdan yüksek rakamlarla karşılaşabiliriz. Bunun yerine bütçenizi zorlamadan, evinizdeki malzemelerle doğal bir deterjan yapmak; memnun edici bir sonuç almanıza yardımcı olurken, sağlığa olumsuz yönde etki eden durumlardan da uzak durmanıza fırsat yaratabilir. Özellikle astım veya cilt sorunu gibi rahatsızlıklar yaşıyorsanız, çocuğunuz varsa ve bir evcil hayvan besliyorsanız doğal içerikli ürünler kullanmak önemlidir.

Su dolu bir kapta arap sabunu, sirke, karbonat karışımı hazırlayarak pek çok yüzeyi silebilirsiniz. Dilerseniz hazırladığınız temizlik malzemesini sprey bir şişeye koyarak işinizi daha da kolaylaştırabilirsiniz. İşte, evde doğal temizlik ürünleri yapmakoldukça kolay!

Yaşam Alanlarınızı Temizlerken Doğal İçerikli Ürünler Kullanın

Çocukların, evcil hayvanların ve sağlık sorunu yaşayan kişilerin yaşadığı ortamların temizliğinde tercih edilen ürünlere özen göstermek gerekir. Çünkü ağır kimyasal bileşenlerden oluşan ürünler, sağlık problemlerini tetikleyebilir veya farklı bir sorun yaratabilir. Bundan dolayı etkili bir çözüm alternatifi olarak, yaşam alanlarınızın temizliğinde doğal bileşenli ürünler kullanabilirsiniz.

Evinizde bulunan ya da ufak maliyetlerle kendi deterjanınızı kolayca yapabilmeniz gayet mümkün. Limon tuzu ve limon suyunu karıştırarak bulaşık makinesi deterjanı elde edebilirsiniz. Ayrıca birkaç damla elma sirkesi, bulaşıklarınızın parlamasına yardımcı olur. Netice olarak evde doğal temizlik ürünleri yapmak, sağlık sorunlarının oluşmasını minimum seviyeye düşürebilir.

Beyaz Sabun Yüzey TEMİZLEYİCİ Yapımı

Evde Doğal Temizlik Ürünleri Yapmak
Beyaz Sabun Yüzey TEMİZLEYİCİ Yapımı

Evinizin her alanının pırıl pırıl ve hijyenik olmasını isteyebilir ve çeşitli ürünler deneyebilirsiniz. Fakat tek malzeme ile evinizde uzun ömürlü ve kolay temizlik ürünü yapmak oldukça kolay. Sadece beyaz sabun yüzey temizleyici yapımı ile temizlik işlemleri yapmaya ne dersiniz?

  • Doğal içerikli 1 kalıp sabunu rendeleyin ve yaklaşık 10 su bardağı sıcak suyla dolu derin bir kapta erimesini bekleyin.
  • Sabun eridikten sonra soğumaya bırakın.
  • Soğuyan karışımı, 4-5 litrelik ağzı kapaklı plastik bir şişeye aktarın.
  • Şişeye ağzına kadar dolmayacak şekilde soğuk su ilave edin. Bir sonraki kullanım sırasında katılaşma olduğunu görürseniz, hazırladığınız malzemeyi bir miktar su ekleyerek tekrar sıvı hâle getirebilirsiniz.
  • Dilerseniz beyaz sabun ve su dolu karışıma biraz karbonat ilave ederek daha etkili bir sonuç elde edilmesini sağlayabilirsiniz.
  • Sıvılaştırdığınız beyaz kalıp sabunu sadece zeminlerde değil koltuk, halı gibi çeşitli eşyaların temizliğinde de rahatlıkla kullanabilirsiniz.
  • Tek malzeme ile elde ettiğiniz ürününüz daha ekonomik olacağı gibi ağır kimyasal bileşenlerin sağlığınıza olumsuz yönde etki etmesinin önüne geçebilirsiniz.

Evdeki Malzemelerle Yapılan Deterjanlar Hangi Alanlarda Kullanılabilir?

Evdeki Malzemelerle Yapılan Deterjanlar Hangi Alanlarda Kullanılabilir?
Evdeki Malzemelerle Yapılan Deterjanlar Hangi Alanlarda Kullanılabilir?

Kolay hazırlanabilen temizlik malzemeleri hem bütçenize katkı sağlar hem de yaptığınız hijyenik işlemlerden daha verimli bir sonuç almanıza yardımcı olur. Şimdi, evdeki malzemelerle yapılan deterjanlar hangi alanlarda kullanılabilir? sorusunu yanıtlamaya geldi…

  • Mutfak dolapları,
  • Çekmece içleri,
  • Buzdolabı,
  • Fırın,
  • Çamaşır makinesi,
  • Bulaşık makinesi,
  • Ocak,
  • Aspiratör ve davlumbaz,
  • Kapılar,
  • Dolap kulpları,
  • Cam ve ayna,
  • Lavabo,
  • Duşakabin,
  • Tuvalet gibi pek çok alanda, evde doğal temizlik malzemeleriyle hazırladığınız ürünleri kullanabilirsiniz.

Kullanılan Deterjanların İnsan Sağlığına Etkisi Nelerdir?

Kullanılan Deterjanların İnsan Sağlığına Etkisi Nelerdir?
Kullanılan Deterjanların İnsan Sağlığına Etkisi Nelerdir?

Tercih edip alınan ürünlerin genellikle kokusu ve oluşturduğu etki cazip gelebilir. Ayrıca içerisinde yer alan kimyasal maddelerden dolayı verimli bir sonuç elde edebilirsiniz. Fakat evde yaşayan çocuğunuz, hasta yakınınız veya sevimli dostlarınız için steril bir ortam yaratırken satın alınan ürünlerde, sağlık unsuru göz önünde bulundurulmalıdır. Çünkü kullandığınız deterjanları soluduktan bir süre sonra solunum yolları, astım gibi rahatsızlıkların oluşabileceği ve rahatsızlığı devam eden kişilerin de olumsuz yönde etkileneceğini unutmamalısınız!

Yoğun içerikli ürünlerle temas edildiği durumda cilt sorunlarının da oluşması kaçınılmaz bir hâl alabilir. Eğer böyle bir durumla karşı karşıya kalırsanız mutlaka bir sağlık kuruluşuna başvurmalısınız!

Ev Temizliği Yaparken Nelere Dikkat Etmelisiniz? yazımızı da okuyarak temizlikle ilgili önemli püf noktalara ulaşabilirsiniz.

“Ev İşlerine Yardımcı Bayan” ve “Hizmetçi” seçenekleri, ev temizliği hususunda ihtiyaç duyulan işlemlerin kolaylıkla ve bilinçli bir şekilde yapılmasına imkân verir. Özellikle emekleme ve yürüme döneminde olan bebekler, çocuklar, yaşlılar ve evcil hayvanlar söz konusu olduğunda, doğal temizlik ürünleri ideal bir seçim olabilir. Bakiciburada.com‘u inceleyerek ihtiyacınıza uygun temizlik görevlilerine ulaşabilirsiniz.

Profesyonel Temizlik Görevlileri Bakiciburada.com’da!

Söz konusu hijyen ise doğru sonuçlar doğru malzemeler sayesinde gerçekleşir!

Konusunda uzman hizmetçi ve ev işlerine yardımcı bayan görevlileri, evinizde ihtiyaç duyduğunuz temizliği en iyi şekilde ve sürede yaparlar. İster yoğun iş yaşamında bulunun ister ev düzeniyle uğraşın; Bakiciburada.com, güvenilir doğrulama sistemi sayesinde talebinize uygun tecrübeli ve profesyonel temizlik görevlilerini sizinle buluşturur!