İyi Bir Bakıcının Sahip Olduğu 13 Özellik

İyi Bir Bakıcının Sahip Olduğu 13 Özellik

4.7/5 - (4 Oy)

Hangi özellikler iyi bir bakıcıyı kötü bir bakıcıdan ayırır? İlk olarak en yaygın bilineni dile getirelim: Dadılar ve bakıcılar mutlaka çocukları sevmeli. Fakat ailelerin dikkat etmesi gereken daha bir çok önemli nokta var. İyi bir bakıcının sahip olduğu 13 özellik nedir birlikte göz atalım.

İyi Bir Çocuk Bakıcısı Nasıl Olmalı?

  1. Eğlenceli olmalı ve çocukları sevmelidir.
  2. Enerjik olmalıdır.
  3. Sorumluluk sahibi bir kişi olmalıdır.
  4. Bebek ve çocuk bakımında deneyimli olmalıdır.
  5. Bilgi sahibi ve öğretici olmalıdır.
  6. Olaylara karşın duyarlı olmalıdır.
  7. Güvenilir bir kişi olmalıdır.
  8. Dakik olmalı, mesai ve bakım saatlerine riayet etmelidir.
  9. Sabır bir bakıcı için en önemli özelliktir.
  10. Otorite sahibi olmalı, ne zaman nasıl davranacağını bilmelidir.
  11. Çocukla benzer ilgi alanlarına sahip olması avantajdır.
  12. Yetenekli bir bakıcı çocuğunuza daha fazla şey öğretebilir.
  13. Azimli ve çalışkan olmalıdır.

Eğlenceli

Aileler çocuklarıyla televizyon önünde vakit geçiren değil hayal dünyası geniş; yeni oyunlar, aktiviteler ve el işleri üretebilecek bir bakıcıya sahip olmak istiyorlar.

Enerjik

Çocuklar devamlı enerjik ve hareket halinde oluyorlar. Bir bakıcı gün içinde ya da akşam çocuğun enerjisine ayak uydurabilmeli.

Sorumluluk Sahibi

Güvenilir bir bakıcı her ailenin hayali! Aileler güvenebilecekleri, sorumluluk alabilen ve becerikli bir bakıcı ile çalışmak istiyorlar.

Deneyimli 

Bakıcılık insanların düşündüğü kadar kolay bir iş değil. Beceri, deneyim ve kendine güven gerektiren zorlu bir meslek.

Aileler beklenmedik bir durumla karşılaşıldığında soğuk kanlı kalabilecek ve kendi başına karar alabilecek bir bakıcı arıyorlar. Bakiciburada.com üzerinden oyun ablası ve abisi olarak çalışmak için başvuru yaparak deneyim kazanabilirsiniz.

Öğretmen

Özel hocalar, eğitim koçları ve bakıcılar çocukları cesaretlendiriyor ve onlar için birer rol modeli oluyorlar. Bakıcılığını yaptığınız çocuğun ödevlerinde de yardımcı olarak ailesine onun eğitim hayatını da önemsediğinizi gösterebilirsiniz; aynı şekilde çocuğun okuldaki arkadaşlarıyla ilgili problemlerini çözmesinde de ona yardımcı olabilirsiniz.  

Duyarlı

Çocuklarla vakit geçirmeye alışkın olan insanlar genelde onların isteklerine ve hislerine karşı duyarlı oluyorlar. Bir bakıcı olarak her zaman aynı oyunu oynamayı ve aynı kitabı okumayı sevmeyebilirsiniz fakat çocukları mutlu eden her şeyi yapmak isteyeceksiniz.

Güvenilir

Tabii ki güvenilir olmak bir bakıcı da olmazsa olmaz olan özelliklerden biri. Ebeveynler bakıcılarından evin kurallarına uymalarını  ve çocukları güvende tutmalarını isteyeceklerdir. Aileler çocuklarıyla ilgilenmesi gereken zamanda arkadaşlarıyla mesajlaşan ve evlerine erkek arkadaşını çağıran bir bakıcı istemezler.

Dakik 

Bir bakıcı mutlaka dakik olmalı. Olurda işe geç kalacaksınız ya da akşam yatılı kalamayacaksanız bunu önceden aileye söylemeyi unutmayın.  Çalışma programınıza sadık oluyor olmanız aileye güven verecektir.

Sabırlı

Sabretmek büyük bir erdem ve bakıcının sahip olması gereken önemli  özelliklerden biri. Çocuğa sabırlı olması ve kaydırağı sırayla kullanması gerektiğini hatırlatırken bunu ona kızmadan öğretmelisiniz.

Otorite Sahibi 

Bakıcılık sadece eğlence ve oyunlardan ibaret değil. Eğer ailenin kendi özel kuralları varsa( televizyonun yasak olması, uyumadan öne dişlerin fırçalanması ya da dengeli beslenmek gibi), ebeveynler evde yokken bu tür kuralları uygulamak bakıcının sorumluluğunda. Anlayışlı ve kibar olurken aynı zamanda otoritenin kimde olduğunu çocuklara göstermelisiniz.

Benzer İlgi Alanları

Gerekli olmamasına rağmen bakıcının çocukla aynı ilgi alanlara sahip oluyor olması yapılan işi daha eğlenceli hale getiriyor. Her zaman ilgi alanlarınızı (Yemek yapmak, Müzik) ve yetkinliklerinizi (Basketbol takımı kaptanı) Cv’nize ekleyin. Hemen şimdi bakıcı arama bulma sitesi bakiciburada.com ‘da cv oluşturun!

İyi Bir Bakıcının Sahip Olduğu 13 Özellik
İyi Bir Bakıcının Sahip Olduğu 13 Özellik

Yetenekli

Bir bakıcı çocuk gelişimi ve ilk yardım eğitimi almış olmalı (Son zamanlarda çoğu aile bakıcılarından bu tür sertifikalar istiyor). Herhangi bir acil durum ile karşılaşıldığında bakıcının çocuğa yardım edebiliyor olması lazım.

Azimli

Hangi durumda olursa olsun bir bakıcı asla pes etmemeli. Çocuk ödev yapmayı sevmiyor mu ya da piyano resitali için çalışma yapması mı gerekiyor?  Nasıl onu zorlamadan bunları yapmasını sağlayabilirsiniz? İçinde bulunduğu durumu nasıl daha eğlenceli hale getirirsiniz?

Bir sonraki çocuk bakıcılığı için iş görüşmesine gittiğinizde sizi diğer adaylardan ayıran özelliklerinizin üzerinde daha çok durun. Ebeveynler sizi daha fazla tanımak ve uygun bir aday olup olmadığınızı öğrenmek isteyecekler.

İyi Bir Bakıcı Bakiciburada.com ‘da

İyi bir bakıcının sahip olduğu 13 özellik nelerdir inceledik. Peki iyi bir bakıcıyı nasıl bulacaksınız? İyi bir bakıcı bulmak için arkadaşlarınızın referans verdiği ya da sizin tanıdığınız kişileri bakıcı olarak çalıştırabilirsiniz. Ancak daha önce çalışmadığınız bir kişiyle evde beraber çalışmaya başladığınızda birbirinizi daha iyi tanırsınız. Belki de aradığınız bakıcı o değildir. Çevrenizden bakıcı bulmaya çalıştığınızda alternatifiniz genellikle kısıtlı olmaktadır. Bu kısıtlı alternatif arasından birini tercih etmek zorunda kalırsınız. Eğer Türkiye’nin en büyük, en güvenilir bakıcı bulma sitesi Bakiciburada.com ‘u tercih ederseniz yüzlerce seçenek elde edersiniz. Eğitimli, referanslı, tecrübeli bakıcılarla çalışma fırsatınız olur.

Bakiciburada.com uzman aile danışmanları iyi bir bebek bakıcısı bulabilmeniz için size ilan oluşturur, siz de ilanınıza başvuru yapan bakıcılarla iletişime geçebileceğiniz gibi, bakıcıların sizinle de iletişime geçmesini sağlayabilirsiniz. Üstelik her bakıcı sizinle iletişime geçemez. Sadece güvenlik kontrolünden geçmiş bakıcılar size yazabilir, arayabilir. İyi bir bebek & çocuk bakıcısı bulmak için Bakiciburada.com ‘a gelin, hemen bakıcı iş ilanı oluşturun.