Koronavirüs: Ailelerin Yapması,Yapmaması Gerekenler

Koronavirüs: Ailelerin Yapması ve Yapmaması Gerekenler

5/5 - (2 Oy)

Koronavirüs tehdidi hız kesmeden devam ediyor ve artık küresel salgın olduğu gerçeğine alışmamız lazım. Okullar kapandı, tüm spor turnuvaları iptal edildi ve bazı şirketler çalışanlarına evden çalışma izni verdi. “Koronavirüs: Ailelerin Yapması ve Yapmaması Gerekenler” yazımızda anne ve babaların aklına takılabilecek sorulara cevap arayacağız.

Tüm bu kabul gibi süreçte aileleri rahatlatan şeylerden biri de koronavirüsün çocuklara olan etkisinin az olması ve koronavirüsten kaynaklı çocuk ve bebek ölümünün olmaması. Tabi bu çocuğumla parka da giderim, dışarı da çıkar eskisi gibi devam ederim anlamına gelmiyor kesinlikle. Kendimizi ve toplumumuzu sağlıklı ve güvenli tutmak hepimizin görevi. Uzmanlar, diğer insanlarla olan sosyal mesafemize dikkat etmemiz gerektiğini söylüyor.

Peki ama bir yandan günlük yaşantımıza devam edip, bir yandan sevdiklerimizi koronavirüsden nasıl koruruz?

Çocukların Koronavirüsden Yetişkinler Kadar Ciddi Şekilde Etkilenmediği Doğru mu?

Asya’dan gelen raporlara göre Koronavirüsün bebek ve çocuklarda ölüme yol açtığına dair bir veri yok elimizde.

  • Özellikle Güney Kore’den gelen veriler ki, güven verici bir rapor olduğunu söyleyebiliriz. 20 yaşından küçük olanların ölüm oranı “0”. Evet doğru duydunuz, 20 yaşından küçüklerde ölüm yok şu an.
  • Çin’den gelen veriler ise Güney Kore ile benzer, çocuklar hastalığı hafif geçiriyor.

Çocuğumla Parka Gidebilir miyim ?

Parklara bu aralar götürmenizi önermeyiz. Çocuklar ellerini hunharca her yere sürüp daha sonra ağzına ve yüzüne götürebilir. Ayrıca uzmanların sürekli olarak söylediği sosyal mesafenizi koruyun uyarısını da parklarda korumak çok mümkün olmayabilir.

Çocuğumun Komşularımın Çocuklarıyla Oynamasına İzin Vermeli miyim ?

Evimizde kalıp, tamamen izole olarak yaşamak her yetişkin için çok zor iken çocuklar için bu durum daha da zor olacaktır. Eğer çocuğunuzun komşunuzun çocuğuyla oynamasına izin vereceksiniz; çocuğun ateşi olup olmadığını, ailesinden birinin hasta olup olmadığına dikkat etmelisiniz.

Peki Çocuğuma Marketten Aldığım Paketlenmiş Ürünlerde Risk Var mı?

Kesinlikle evet, risk var. Hasta olan biri yiyecekler veya bu tür paketlenmiş ürünlerin üzerine hapşırırsa, paketin üzerinde bulunan damlacıklardan virüs geçebilir. Burada kendi önleminizi alıp, paketlerin üzerini temizlemenizi ve dezenfekte etmenizi öneririz.

Çocuğumla Markete Gidersem?

Öncelikle mendillerinizi ve kolonyanızı da yanınızda taşıyın. Ve uzmanların uyarılarını aklınızdan çıkarmayın: Markette elinizi ağzınıza, burnunuza götürmeyin. Bu konuda çok katı olun ve eve dönünce önce ilk iş elinizi en az 20 saniye su ve sabunla yıkayın. Tabi çocuğunuzun ellerini yıkamayı da unutmayın.

Çocuğum Sürekli Parmaklarını veya Baş Parmağını Emiyor ?

Böyle durumda el yıkama sıklığını arttırmalısınız. Ayrıca çocuğunuzun eline eldiven veya çorap geçirebilirsiniz, bazı aileler bu çözümün işe yaradığından bahsediyor.

Yaşlılarımızı Ziyaret Edebilir miyiz?

Şu anda bunun için doğru zamanda değiliz. Koronavirüs vakalarının yaşandığı ülkelerin raporlarından da gördüğümüz kadarıyla virüs 65 yaş üstü insanlar için daha fazla riskli. Ve yaşlılarımızı izole edip, onların sağlığı ve canı için onlardan uzak durmalıyız.

Koronavirüs: Ailelerin Yapması,Yapmaması Gerekenler
Bildiğiniz üzere çocuklar genel de öksürür, peki çocuğumun koronavirüsüne yakalanmadığını nasıl anlayacağım ?

Bildiğiniz Üzere Çocuklar Genelde Öksürür, Peki Çocuğumun Koronavirüse Yakalanmadığını Nasıl Anlayacağım ?

Bu konuda biraz daha temkinli olup, dikkatli çocuğun bu davranışlarını izlemenizi öneririz. Eğer öksürüğün dışında, hapşırma, öksürük veya ateş gibi belirtiler varsa risk almayıp en yakın sağlık kuruluşunuza çocuğunuzu götürmeniz iyi olabilir.

Koronavirüs: Ailelerin Yapması ve Yapmaması Gerekenler” yazımızı beğendiyseniz “Bakıcılar Koronavirüsüne Karşı Nelere Dikkat Etmeli?” yazımız da beğenebileceğinize inanıyoruz 🙂 Bakıcı çalıştırmak zorunda kalan ailelerin de okuyabileceği harika bir yazı paylaştık.

Bakiciburada.com’da Çocuğunuza Uzaktan Ders Çalıştırabilecek Oyun Ablası Bulabilirsiniz!

Türkiye geneli 500.000 üzerinde bakıcının iş aradığı Bakiciburada.com‘da, üniversite de okuyan nitelikli oyun ablaları, uzaktan bilgisayar aracılığıyla çocuğunuza ders çalıştırabilir, derslerin de yardımcı olabilir. Çocuğunuz derslerin de cevaplayamadığı soruları oyun ablasına danışabilir.

Semtinize göre Oyun Ablası listesine ulaşabilir ve onlarla iletişim kurabilirsiniz.