Oyun Ablası İşiyle 4 Ailesi Oldu!

Oyun Ablası İşiyle 4 Ailesi Oldu!

5/5 - (3 Oy)

Oyun ablası işiyle 4 ailesi oldu! başlıklı bu röportaj Bakiciburada.com ‘dan bulduğu oyun ablası işleri vasıtasıyla 4 farklı aileyle çalışan Büke Çetin’le gerçekleşmiştir.

Merhabalar, Ben Büke Çetin. Bir ilkokulda okul psikoloğu olarak çalışıyorum. Çocuklara olan sevgimin taştığı bir günde “neden işimden daha fazlasını yapmıyorum ki” diye düşünüp, bakiciburada.com ile tanıştım ve yaklaşık iki yıldır bu ekibin bir üyesiyim. Süreçte birçok aile ile gerek yüz yüze gerekse de telefon aracılığı ile tanışma fırsatım oldu. Onların çeşitli konulardaki sorularına cevap bulmalarında yardımcı oldum. Birbirinden özel üç çocuğun ve ailenin dünyasına da bu site aracılığı ile dahil oldum. İşim gereği zaten hep çocuklarla iç içeydim fakat oyun ablalığı sayesinde birbirinden güzel bir çok tecrübe daha kazandım. Eğlendim, öğrendim, düşündüm, sorun çözdüm. Hem verdim hem de aldım. Ailelerim ile tatillere gittim, çocukların önemli günlerine davet edildim, sıkıntılarına ve sorumluluklarına ortak oldum, kısacası onlardan biri oldum.  İnsanın kendi ailesi dışında başka ailelerinin de olması harika bir duygu. Bana böylesine güzel yaşantıları kazandıran başta bakiciburada.com ekibi olmak üzere, çalıştığım ailelere ve onların dünya tatlısı çocuklarına en derin sevgilerimi sunarım. Dilerim herkes en az benim kadar mutlu olur. Sevgiler..

Bir Okulda Çalışırken Ne Zaman Vakit Buluyorsun da İkinci Bir İşi Yapıyorsun?

Dört yıldır okul psikoloğu olarak çalışıyorum ve mesaim sabah saatlerinde başladığı için akşam saatlerinde müsait oluyorum. Bu sayede 16.00’dan sonra ikinci bir iş olarak oyun ablalığı yapabildim. Hafta sonlarını kendime ayırmak istediğim için hafta içi 3,4,5 gün ortalama dörder saat çocuklar ve aileleri ile vakit geçirebilme şansım oldu.

Oyun Ablası İşiyle 4 Ailesi Oldu!
Oyun Ablası İşiyle 4 Ailesi Oldu!

Ailelerle Gittiğin Tatiller Nerelere Oldu? (Hangi ülke – şehir)

Birinci ailem ile Didim’deki yazlıklarında bir aylık yaz tatilleri süresince vakit geçirdim. İkinci ailem ile de bir haftalık İtalya turuna katıldım. Fakat ailelerle aramdaki ilişki çalışan- işveren ilişkisinin resmiyetinden uzak olduğu için, doğum günü, okul gösterisi, piknik, yaza merhaba partisi gibi organizasyonlarda da onlarla birlikteydim.

Oyun Ablası İşiyle 4 Ailesi Oldu!
Oyun Ablası İşiyle 4 Ailesi Oldu!

Yurt Dışı Deneyimin İlk Ailelerle mi Oldu? Nasıl Bir Duyguydu?

Yurt dışında arkadaşlarımla, turistik seyahat amaçlı daha önce bulunmuştum. 2. Ailem ile çıktığım seyahat, kalabalık bir aile tatili olmasından ötürü diğerlerinden özel ve güzeldi diyebilirim. Birlikte birçok ortak etkinliğe katıldık. Bunun yanı sıra tek başıma gezip, dinlenip, alışveriş yapabildiğim zamanlarımda oldu.

Oyun Ablası İşiyle 4 Ailesi Oldu!

3 Çocuk ve Aileyle Çalışmışsın. Çocukların Yaşları ve Profilleri Ne Durumdaydı? Sen Hangi Konularda Onlara Yardımcı Oldun?

Çalıştığım çocuklar sırasıyla 1 yaş, 5 yaş ve 6 yaş çocuğuydu. İki erkek bir de kız çocuğuyla çalıştım. Her iki cinsten ve farklı yaş grubundan çocuklar ile çalışmak bana çok fazla şey kattı diyebilirim. İşim gereği yıllardır çocuklarla iç içeydim fakat daha çok psikoterapi/danışmanlık noktasında onlara yardımcı oluyordum. Oyun ablalığı sayesinde teorik bilgimin çok daha ötesinde yaşamsal bilgiler edindim. Öz bakım becerilerinden, yeme düzenlerine, serbest zaman etkinliklerinden ev ödevlerine, evdeki hayvanlarının bakımından anne ve babalarına karşı davranışlarına kadar çok geniş bir yelpazede onlara destek oldum diyebilirim. Bir abla olarak onları mutlu etmek, sıkıntı ve sorunlarını beraber çözmeye çalışmak, eğlenmelerini sağlamak temel görevimdi. 

Oyun Ablası İşiyle 4 Ailesi Oldu!
Oyun Ablası İşiyle 4 Ailesi Oldu!

Bu İşten Aylık Ne Kadar Kazanıyorsun?

Kazandığım para beni tatmin edecek miktarda. Önceliğim para kazanmak olmadığı için maddi konularda aileler ile sıkıntı yaşamadım. Ücretimi hep zamanında ve eksiksiz aldım, ara ara hediyeler ve izinler ile ödüllendirildim. Çocuklarla geçirilen vaktin, para ile ölçülemeyecek kadar özel zamanlar olduğunu düşünüyorum.

Oyun Ablası İşiyle 4 Ailesi Oldu!

Bunların Dışında Aktarmak İstediğin Tecrübelerin Nelerdir?

Her işte olduğu gibi oyun ablalığı/abiliği işinde de karşılıklı samimiyet, anlayış, dürüstlük ve güven çok önemli. Aileler için çocuklarını emanet etmek zor bir süreç, hassasiyetlerini anlamak lazım. Bu noktada sağlıklı bir iletişim de olmazsa olmaz diyebilirim. Yapılan işi salt bir görev olarak görmek ve kazanılan ücreti fazlasıyla ön planda tutmak karşılıklı memnuniyeti zorlaştırır. Çalışılan aile ile sürecin en başında oturup konuşmak, beklentileri değerlendirmek de kolaylaştırır. Bu işin, yüreğinde çocuk sevgisi olan ve onlarla vakit geçirmekten keyif alan herkesin yapabileceği bir iş olduğunu düşünüyorum. 

Not : Oyun ablası işiyle 4 ailesi oldu! başlıklı bu röportajda fotoğrafları kullanılan çocukların ailelerinden izin alınmıştır.

Oyun ablası işiyle hayatınızın değiştiğini düşünüyorsanız bizimle iletişime geçin, hikayelerinizi herkes duysun.