Oyun Ablası Ücretleri Ne Kadar?

4.3/5 - (10 Oy)

Bu konuyu çocuğuna hem oyun ablası arayan aileler, hem de oyun ablası olarak çalışmak isteyen üniversite öğrencileri merak etmektedir. Oyun ablası ücretleri ne kadar? sorunuza cevap verelim.

Oyun ablası kavramı yaklaşık son 15 yıldır Türkiye’de ailelerin yaşantısına girmiş durumda. Özellikle ailelerin çocuklarına küçük yaşta İngilizce başta olmak üzere, yabancı dil öğretmek istemeleri oyun ablasına olan talebi arttırmıştır. Aynı dönemde üniversitelerin çocuk gelişimi, okul öncesi öğretmenliği gibi bölümler açması oyun ablası arayanlarla kendini geliştirmek ve harçlık kazanmak isteyen üniversiteli oyun ablalarını bir araya getirmiştir.

İngilizce bilmenin kariyere olan etkisini gören aileler, çocuklarına küçük yaşlarda İngilizce öğretmek istemektedirler. Biliyorsunuz ki, ilerleyen yaşlarda İngilizce öğrenmek çok da kolay olmuyor. Çocuklarının kulakları şimdiden İngilizce’ye aşina olsun ve oyunla çocuğum İngilizce öğrensin isteyen ebeveynler, İngilizce bilen oyun ablalarıyla çalışmak istemektedirler. Bazı aileler de native speaker İngilizce bilen oyun ablaları aramaktadır.

Oyun Ablası Nedir? Ne İş Yapar?

Oyun ablası, genellikle çalışan anne&babaların çocuklarına yabancı dil (İngilizce, Fransızca vb), satranç, okul öncesi eğitim ve eğitici oyunlar gibi konularda yardımcı olan kişidir. Oyun ablası, aynı oyun abisi gibi çoğunlukla yarı zamanlı olarak çalışır.

Oyun ablaları ailelerin talebine göre farklılık gösterebilmektedir. Eğer çocuğunuz İngilizce öğrensin istiyorsanız, üniversitelerde eğitim fakültesi içerisinde yer alan pedagojik formasyon eğitimi almış İngilizce öğretmenliği öğrencileri tam size ve çocuğunuza göre olacaktır.

Çocuğunuz daha küçük yaştaysa, eğitici ve öğretici oyunlar oynası istiyorsanız, çocuk gelişimi, okul öncesi öğretmenliği, psikoloji, sınıf öğretmenliği gibi bölümlerde eğitim gören ya da mezun oyun ablalarını tercih edebilirsiniz.

Bazı çocuklar gelişimini yavaş tamamlamaktadır. Doktora başvurduğunuzda da size tavsiyesi çocuğunuzla eğitici oyunlar oynayacak, el ve sözel becerilerini geliştirecek bir oyun ablası bul olacaktır.

Oyun abisi diye bir kavram daha vardır. Oyun abileri, özellikle cinsiyet ayrımı yapan erkek çocuklar için idealdir. Cinsiyet ayrımı çocuklarda 5-6 yaşlarında başlamaktadır.

Oyun Ablası Ücreti Nasıl Hesaplanır?

Oyun Ablası Ücreti Nasıl Hesaplanır?
Oyun Ablası Ücreti Nasıl Hesaplanır?

Oyun ablasını evinize tek seferlik çağırabileceğiniz gibi, en yaygın olan çalışma şekli haftada 3 gün 4 saat gelsin şeklindedir. Eğer sizin müsaitliğiniz hafta sonu ise sadece hafta sonları da gelmesini isteyebilirsiniz. 2024 Oyun ablası ücretleri ne kadar? ve oyun ablası ücreti nasıl hesaplanır? birlikte bakalım. Ocak ayında artan asgari ücretle birlikte oyun ablasının saatlik ücretleri de güncellendi.

2024 Oyun Ablası Ücretleri

Aylık Çalışma Süresi Saatlik Ücret
1-10 Saat 345 TL
11-20 Saat 285 TL
21-30 Saat 225 TL
31-50 Saat 200 TL
51 ve üzeri 160 TL
2024 Oyun Ablası Ücretleri

Oyun ablasının ücretini hesaplarken tabloda da görüldüğü üzere, aylık çalışma süresine bakarız.

Eğer oyun ablası;

  • aylık 10 saat çalışıyorsa= 3.450 TL
  • aylık 20 saat çalışıyorsa = 5.700 TL
  • aylık 30 saat çalışıyorsa = 6.750 TL
  • aylık 50 saat çalışıyorsa = 10.000 TL

ücret talep edecektir.

Bu ücretlendirme, oyun ablası arayanlar ve oyun ablası iş ilanlarına başvuru yapan oyun ablalarına örnek teşkil etmesi açısından Bakiciburada.com tarafından hazırlanmıştır. Bu ücretler, oyun ablasından beklentiniz, oyun ablasının nitelikleri, oyun ablasının tecrübesi, oturduğunuz semte göre değişiklik gösterebilir. Oyun ablasıyla karşıklı görüşerek, daha aşağı ya da yukarıda bir anlaşmaya varabilirsiniz.

Ailelerin oyun ablası ücreti konusunda genellikle çocuğuma yeter ki iyi bir eğitim versin, ücrette anlaşırız şeklindedir. Eğer oyun ablasının evden geç ayrılması gerekiyorsa, bazı aileler taksi ücretini ödemekte ya da evine bırakmayı tercih etmektedir. Bazı aileler yatılı oyun ablası da isteyebilmektedir. Böyle bir iş imkanı üniversite öğrencileri için güzel bir fırsattır. Gündüz okuluna gidip, akşam hem kendi derslerine çalışmakta, hem de evdeki çocuğa kardeşi gibi ders çalıştırabilmektedir.

Oyun ablasının en çok tercih edilmesi, çocukların okuldan alınması ve aileler işten eve gelinceye kadar çocukla ilgilenilmesi şeklinde olmaktadır. Yine yaz dönemlerinde oyun ablası aileyle birlikte yazlıkta ya da otelde tatile gitmekte, tatil boyunca ailenin çocuklarıyla ilgilenmektedir.

Oyun ablasının görevleriyle ilgili daha çok bilgi edinmek için Oyun Ablası Ne Yapar? İsimli makalemize göz atabilirsiniz.

İngilizce Bilen Oyun Ablası Ücreti

İngilizce bilen oyun ablası çocukların dil öğrenimi için çok kıymetlidir. Küçük yaşta dil öğrenimine başlamak için, bir dilin öğrenimi için kıymetlidir. Bu nedenle oyun ablası İngilizce biliyorsa ücreti bilmeyene göre biraz daha fazladır. Saatlik oyun ablası ücretine 30-40 TL ilave ederek ücretini verebilirsiniz.

Oyun Ablası Olmanın Avantajları

Oyun Ablası İngilizce, oyun ablası ders, ders oyun ablası
Oyun Ablası Olmanın Avantajları

Oyun ablası işi sayesinde hem eğlenip, hem de iyi harçlıklar kazanan Seren(Oyun Ablası Eğitici Oyunlar Oynuyor), 4 farklı aileden iş bulup, aileyle birlikte İtalya turuna katılan, yaz tatilini aileyle Didim’de geçiren, kendini psikoloji alanında iyice geliştiren Büke (Oyun Ablası İşiyle 4 Ailesi Oldu!) gibi öğrenciler olmaktadır.

Oyun ablası işi öğrencilere hayatı tanıma, okulda öğrendiği bilgileri hayata geçirebilme, yurt dışı ya da yurt içinde farklı yerler görme, ailelerin tanıdığı imkanlardan faydalanma gibi bir çok fayda sağlamaktadır.

Oyun Ablası Hangi Üniversitelerde Okumaktadır?

Oyun Ablası Hangi Üniversitelerde Okumaktadır?
Oyun Ablası Hangi Üniversitelerde Okumaktadır?

İstanbul’da oyun ablası arayan bir aile, Beşiktaş, Şişli, Sarıyer, Beyoğlu civarında oturuyorsa Yıldız Teknik, Boğaziçi, Galatasaray, İstanbul Teknik, Başakşehir, Mimar Sinan Güzel Sanatlar üniversitelerinde öğrenim gören üniversite öğrencileriyle çocuklarının çalışma fırsatı bulmasını sağlayacaklardır. Bu üniversiteler Türkiye’nin sayılı üniversitelerindendir. Oyun ablaları sizinle çalışmaya başladığında, bazı aileler oyun ablalarıyla uzun süre görüşmekte, hatta okuldan mezun olduğunda kendi şirketinde çalışması için iş teklifinde de bulunmaktadır.

Başakşehir, Bakırköy, Küçükçekmece, Avcılar civarında oyun ablası arayan bir aile yine Yıldız Teknik, İstanbul, Kültür üniversitelerinde okuyan öğrencilerle çocuklarına çalışma, oyun oynama fırsatı sunmaktadır. Her oyun ablası farklı bilgi birikimine sahiptir. Çocuklarınız da bu bilgi birikimini hızlıca elde edebilir. Kendini geliştirmiş çok sayıda üniversiteli genç bulunmaktadır. Bu gençler çocuğunuza iyi bir rol model olmaktadır.

Kadıköy, Maltepe, Üsküdar, Ataşehir civarında oturuyorsanız da Marmara, Yeditepe, Maltepe, Doğuş üniversiteleri başta olmak üzere bir çok üniversite öğrencisi çocuğunuza oyun ablalığı yapabilmektedir.  

Ankara’da oyun ablası arıyorsanız Orta Doğu Teknik, Hacettepe, Gazi, Ankara üniversiteleri başta olmak üzere bir çok üniversiteden öğrenciyle çalışma imkanınız olmaktadır. Vereceğiniz bir iş, oyun ablalarına hem harçlık, hem de kendilerini geliştirmelerine ve okulda öğrendiklerini hayata geçirme fırsatı verecektir.

İzmir ‘de oyun ablası arıyorsanız, Dokuz Eylül, Ege üniversitesi başta olmak üzere bir çok üniversite öğrencisiyle çalışma imkanı olmaktadır.

Bakiciburada.com, hangi il ve ilçede oyun ablası arıyorsanız, evinize en yakın üniversiteliyi bulmanıza yardımcı olacaktır.

Oyun Ablası Hangi Yaşlar İçin İdealdir?

Oyun ablası oyun oynamayı seven her yaştaki çocuklar için aranabilir. Ailelerin en fazla talep ettiği yaşlar 1-5 yaş arasındadır. Yani ilk okul öncesi dönemi kapsamaktadır. Çocuk okul çağına geldiğinde de oyun ablasının görevi çocuğu okuldan ya da servisten alma, yemeğini yedirme, birlikte ders çalışma, hafta sonları spora götürme gibi işleri kapsamaktadır. Ama çocuğunuzun gelişimi yavaşsa, her yaşta çocuk için oyun ablası ya da oyun abisi tercih edebilirsiniz.

Oyun Ablası İlanlarında Aileler Ne Yazmaktadır?

  • Güvenli bir bağ kurması
  • İngilizce, Almanca veya Fransızca bilmesi, konuşması,
  • Farklı oyunlar bilmesi,
  • El becerilerinin yüksek olması
  • Çalışma saati konusunda esnek olması,
  • Çocukların ödevlerine yardımcı olması,
  • Çocuk gelişimi konusunda bilgi sahibi olması,
  • Pedagojik formasyon almış olması,
  • Matematik çalıştırması,
  • Yaz tatillerinde seyahat edebilmesi,
  • Yüzme bilmesi,
  • Piyano çalabilmesi,
  • Enerjisi yüksek,
  • Sigara içmeyen,
  • Eğitici oyunlar oynaması,

Otizmli Çocuklar İçin Oyun Ablası, Gölge Öğretmen

Gelişimini yavaş tamamlayan ya da otizmli çocuklar için doktorlar çocukla gün boyu oyun oynayacak oyun ablaları ya da gölge öğretmen önerisinde bulunmaktadır. Hatta bazı aileler gölge öğretmenin çocukla beraber tüm gün okulda çocuğuyla beraber vakit geçirmesini ve ona destek olmasını istemektedir. Bazı okullar Gölge öğretmenin ders içerisinde bulunmasını kabul ederken, bazı okullarda izin almak mümkün değildi. Çıkan yeni yasayla birlikte çocuğunun otistik olduğunu belgeleyen aileler, gölge öğretmeni okulda çalıştırabilecekler. Oyun ablası ücretleri ne kadar? birlikte yukarıda incelemiştik. Gölge Öğretmen ücretini de aynı şekilde hesaplayabilirsiniz. Gölge öğretmenin tam zamanlı çalıştığı durumda karşılıklı belirli bir ücret üzerinde anlaşabilirsiniz. Gölge öğretmenin alacağı ücret de gölge öğretmenin tecrübesi, mezun olduğu bölüm gibi bir çok faktöre göre değişiklik gösterebilir.

Oyun Ablası Çocuklara Ders Yaptırır mı?

Eğer okula giden bir çocuğunuz varsa, derslerine yardımcı olması için bir ders, ödev ablası tutabilirsiniz. Bu ders & ödev ablası çocuğunuza ders yaptırdıktan sonra, birlikte oyunlar da oynar. Oyun ablasını seven çocuğunuz, böylece hem ödevlerini yapar, hem de derslerini sever. Okula giden çocuklar, eve geldiklerinde ödevlerini yaparlar. Aileler olarak bazen zorlanabiliriz. Derslere yardımcı oyun ablası sayesinde siz de rahat edersiniz.

Oyun Ablası ve Oyun Abisinde Adres Bakiciburada.com

Bakiciburada.com, 2008 yılından beri oyun ablası ve oyun abisi hizmeti vermektedir. Bazı ailelerimiz bizi Unisbul.com markamızla hizmet verdiğimiz dönemden bilirler. Unisbul.com, üniversite öğrencilerine iş fırsatı oluşturmak amaçlı kurulmuştu. Daha sonra Bakiciburada.com kurulunca oyun ablası hizmetimizi Bakiciburada.com ‘a taşıdık. Unisbul.com ‘da 800.000 üniversite öğrencisi bulunmaktadır. Bakiciburada.com da bu güç sayesinde çok geniş, nitelikli ve güncel bir oyun ablası havuzuna sahiptir. Oyun ablası ya da gölge öğretmen arıyorsanız adresiniz belli. Oyun ablası ilanı verin ve oyun ablası havuzundan aradığınız adayı bulun. 70’den fazla kriterler aradığınız oyun ablasını nokta atışıyla bulabilirsiniz.