Özel Ders İle Ek Gelir Kazanma

5/5 - (1 Oy)

Yeterli bilgi ve eğitime sahipseniz, özel ders vererek gelir elde etmeniz mümkün. Hangi alanlarda özel ders verebilirim diye düşünüyorsanız ve henüz tecrübeli değilseniz ilkokul öğrencilerine eğitim vererek ilk adımı atabilir, zamanla deneyim kazanarak ilerleyebilirsiniz. Öncelikle öğrencinin öğrenim seviyesini ve ardından eğitim ücretini, saatini ve  günlerini belirleyin. Daha sonra çalışma ortamı için karar verin. Bu doğrultuda ya sizin evinizde ya da öğrencinizin evinde öğretime başlayabilirsiniz. Ayrıca öğrenim yapılan yerin dikkat dağıtmayan unsurlara sahip olması ve ortamda sade bir dekorasyonun olması gerekir. Fazla eşyalar varsa ortadan kaldırılarak daha verimli bir çalışma alanı oluşturulabilir. Özel ders ile ek gelir kazanma yöntemleri hakkında bilgi sahibi olmak için yazımızı okumaya devam edebilirsiniz.

Hangi Alanlarda Özel Ders Verebilirim?

Aldığınız eğitim ve sahip olduğunuz bilgiler doğrultusunda hangi alanlarda ders vereceğinizi belirleyebilirsiniz. Fakat günümüzde temel olan ve en çok tercih edilen alanlar matematik, yabancı dil, fen, biyoloji ve geometridir. Bu bölümler için eğitim vermek istiyorsanız ilgi çekici bir açıklama hazırlayıp ilanınıza eklediğiniz takdirde daha hızlı bir sonuç alabilirsiniz. Peki, başka hangi alanlarda öğrencilere yardımcı olunabilir?

  • Ana dilimizi her ne kadar konuşabiliyor olsak da bilinmesi gereken birçok ayrıntı mevcuttur. Dil anlatımı ve Türkçe branşlarında eğitim verebilirsiniz.
  • Sanat dallarından bir veya birkaçı hakkında bilgi sahibiyseniz değerlendirme yapabilirsiniz.
  • Öğrencilerin isteği doğrultusunda ve sizin de uzmanlık yaptığınız bir spor dalında eğitim verebilirsiniz.

Özel Ders Vermek İstiyorum, Ne Yapmalıyım?

Özel Ders İle Ek Gelir Kazanma
Özel Ders İle Ek Gelir Kazanma

Birebir ya da online konu anlatımı hususunda kararlıysanız, eğitim vermek istediğiniz alanı belirleyin. Hatta ilkokul öğrencileriyle çalışmalara başlamak ideal bir seçim olabilir. Bilgilerinizin belirgin şekilde dahil olduğu bir ilan oluşturun. Yakın çevrenize, öğrencilere ders vermeye başladığınızı söyleyebilirsiniz. Özel ders vermek istiyorum, ne yapmalıyım diye karamsarlığa kapılmak yerine, teknolojinin sağladığı avantajları unutmamak lazım. Sosyal medya hesabı kullanıyorsanız, buradan gerekli bilgileri paylaşıp birçok farklı alternatif yaratabilirsiniz. Netice doğrultusunda özel ders vererek ek gelir kazanma imkânına sahip olabilirsiniz.

Online Özel Ders Nasıl Verilir?

Özel Ders İle Ek Gelir Kazanma
Online Özel Ders Nasıl Verilir?

Birebir okul çalışmaları yapmak her ne kadar tercih edilse de dijital çağın getirdiği yeniliklere de açık olmamız önemlidir. Teknolojik unsurlara hakim olmak, online özel ders nasıl verilir sorununu çözmeyi kolaylaştırır. Web bağlantıları aracılığıyla çalışmaya karar verdiyseniz öncelikle birtakım araç-gereçlere sahip olmanız gerekir. Masaüstü bilgisayar, laptop, tablet ya da akıllı telefon seçeneklerinin yanı sıra mikrofon ve kamera gibi bilgisayar donanımlarına sahip olmanız işinizi kolaylaştırır. Eğer bu araçlar elinizde mevcut değilse teknoloji mağazalarından, kullanım amacınıza uygun nitelikler barındıran ürünleri inceleyebilir ve temin edebilirsiniz. Tabii ki, öğrencinin de teknolojik donanım modellerine sahip olması gerekir. Aksi halde ihtiyaç duyulan iletişimin kurulması gerçekleşmez ve öğrencinin eğitimi yetersiz kalabilir. Bilgisayar veya tablet, hangisini kullanacaksınız içerisine konu anlatımı yapabileceğiniz, ekran görüntüsü alıp doküman olarak gönderebileceğiniz programları yüklemeniz gerekir. Böylece daha faydalı bir eğitim vermiş olursunuz ve öğrencinizin anlattıklarınızı daha net anlamasını sağlayabilirsiniz.

Özel Ders İş İlanları

Birebir mi yoksa online olarak mı konu anlatımı yapacağınızı belirledikten sonra bir CV hazırlayın. Kaç saat eğitim vereceğinizi, hangi saatler içerisinde çalışma yapacağınızı, ücret miktarını ve birçok önemli bilgiyi CV’nize eklemeyi ihmal etmeyin. Profilinizi detaylı bir şekilde düzenlediğiniz takdirde ebeveynlerin güvenini kazanmanız mümkün bir hâl alabilir.

Özel ders, öğretmen ve öğrencinin birbirini tanımasına fırsat oluşturur. Karşı tarafa ilettiğiniz bilgiler doğrultusunda tercih edilmeniz gerçekleşebilir. Ayrıca deneyim süreniz, öğrenci ve velilerin sizinle iletişime geçmesini kolaylaştırabilir. Özel ders iş ilanları için kişisel ve eğitim bilgilerinizin net ve samimi olması da çok önemlidir. Bulunduğunuz şehirde birebir çalışma ortamını isteyebilirsiniz fakat ebeveynlerin online eğitimden yararlanma taleplerini de göz önünde bulundurarak, farklı şehirlerdeki öğrencilerle de iletişim kurmanızda yarar var.

Öğrenciler Özel Ders Verebilir mi?

Özel Ders İle Ek Gelir Kazanma
Öğrenciler Özel Ders Verebilir mi?

Öğrencilere konu anlatımı için yeterli bilgiye sahip olmanız gerektiğini yazımızda belirtmiştik. ‘’ Öğrenciyim özel ders vermek istiyorum, mümkün mü? ‘’ diye aklınızda bir soru varsa eğer cevabı, evet! Bu işi yapmak için sahip olduğunuz bilgilerinizin doğruluğundan eminseniz ve branşınıza karar verdiyseniz, özel ders ile ek gelir kazanmaşansına sahip olabilirsiniz.

İlkokul Öğrencilerine Özel Ders

İlkokul Öğrencilerine Özel Ders
İlkokul Öğrencilerine Özel Ders

Lise ve üniversite öğrencileriyle çalışmak daha zor gibi algılansa da ilkokul öğrencilerine özel ders vermek için daha fazla dikkatli olmak gerekir. Yaşları gereği hareketli, dikkatleri çabuk dağılabilen ya da çekingen oldukları için onlara sabırlı ve ılımlı yaklaşılmalıdır. 6-9 yaş aralığındaki öğrencilerle, ilk önce sevecen bir yaklaşımda bulunmalısınız. Ona sorular sorarak ya da size soru sormasına izin vererek iletişim kurmalı ve aranızda sağlıklı bir bağ oluşturmalısınız. Böylelikle öğrenci sizi daha iyi dinleyebilir, konu anlatımı sırasında daha fazla dikkatli ve özenli davranabilir.

Özel Ders Fiyatları

Özel ders fiyatları; uzmanlık seviyenize, öğrenci sayısına, öğretimin gerçekleştiği süreye bağlı olarak değişkenlik gösterir. Ortalama, saati 100-150 TL arası ders verilebilir. Ayrıca öğretmen ve öğrencinin ulaşım mesafesi göz önünde bulundurularak, yol ücreti de fiyata dahil edilmelidir. Hangi branşta çalışma yapacağınız, yaşadığınız şehir gibi unsurlar ücretin belirlenmesinde dikkat edilen diğer unsurlardır.

En Çok Özel Ders Alınan Dersler Nelerdir?

En Çok Özel Ders Alınan Dersler Nelerdir?
En Çok Özel Ders Alınan Dersler Nelerdir?

Öğrencilerin girdiği sınavlardan çıkan sonuçlar doğrultusunda yapılan araştırmalara göre birebir çalışmalarda talep gören konuların başında biyoloji geliyor. Özellikle lise ve üniversite sınavlarına hazırlanan öğrencilerin birebir çalışmadan yararlanma oranlarında artış vardır. İyi bir sonuç elde etmek ve başarılarını artırmak isteyen öğrenciler arasında en çok özel ders alınan dersler nelerdir sorusunu şu şekilde yanıtlayabiliriz:

  • Matematik
  • Geometri
  • Dil ve Anlatım
  • Fizik
  • Kimya
  • Fen Bilgisi
  • Türk Dili ve Edebiyatı

Evde Özel Ders Vermek Mümkün mü?

Öğrenciler konu çalışması yaparken kendilerini rahat hissetmeli ve onların bulundukları ortamın sessiz ve sakin olmasına özen gösterilmelidir. Evde özel ders vermek mümkün olup, etrafta dikkat dağıtacak herhangi bir eşyanın bulunmaması gerekir. Eğer oda içerisinde görsel algı yönünden konsantrasyonu bozan detaylar varsa eşyalarda farklı bir düzenleme yapılmalıdır. En ufak bir ayrıntı bile zihnin dağılmasına neden olabilir. Fazla eşya yerine not kağıtları, kalem ve defter gibi çalışma ortamına uygun, motive edici eşyalar bulundurulabilir. Özel ders ile ek gelir kazanmafırsatını ev ortamında çalışarak sağlayabilirsiniz. Eğer öğrencinin yaşam alanı birebir çalışmaya müsait değilse, öğretmen kabul ettiği takdirde kendi evinde ders verebilir.

Özel Ders Verenlere Nasıl Ulaşılır?

Özel Ders Verenlere Nasıl Ulaşılır?
Özel Ders Verenlere Nasıl Ulaşılır?

İlkokul, ortaokul ve lise çağındaki çocuklarınızın eğitimi, ileriki yaşlarda sahip olunan mesleğe etki eder. Dolayısıyla aileler de yavruları için en iyi yöntemlerden yararlanmak ister. Ders verenlere nasıl ulaşılır diye düşünüyorsanız, Bakiciburada.com üzerinden birebir konu anlatımı yapan öğretmenlerin bilgilerine ulaşmanız mümkün. Ders almak istediğiniz branşları, günü, saati ve bütçenizi ayarlayarak talepleriniz doğrultusunda size en uygun öğretmene ulaşabilirsiniz. Eğitimli Bakıcılarla Okul Dönemi Daha Verimli! yazımızı okuyarak özel ders öğretmenine alternatif seçenekleri de öğrenebilirsiniz.

Özel Ders Vermek İsteyenlerin Tercihi Bakiciburada.com

Okul döneminde başarılı olmak isteyen ve bilgi seviyesini ileriye taşımak isteyen öğrenciler, ihtiyaç duydukları alanlarda özel ders almayı tercih edebilir. Ortaokul ve lise çağındaki çocuklar sınavlara veya kendi eksiklerini tamamlamaya odaklanırlar. İlkokula giden çocukların ise ebeveynlerinin yönlendirmeleri sonucunda okul vakti dışında birebir çalışmadan faydalanmaları gerekebilir. Kendi branşında başarısını kanıtlayan öğretmenlerin yanı sıra konulara uzmanlık derecesinde hakim olan öğrenciler de özel ders verme imkânından yararlanabilir. Bakiciburada.com’da detaylı bir şekilde hazırladığınız profiller sayesinde özel ders ile ek gelir kazanabilirsiniz. Bakiciburada.com, eğitim ve öğretim süreci boyunca öğretmenlere ve öğrencilere her daim destek verir!