Temizlik iş ilanları

Temizlik İş İlanlarına ve Temizlikçiye Nasıl Ulaşırım?

4.7/5 - (10 Oy)

Ev temizliği günümüz dünyasında oldukça popüler. İnsanların ekonomik olarak artan refahı, artan yaşlı nüfus, iş hayatında artan kadın nüfusuyla birlikte temizlikçi bulmak ve temizlikçi çalıştırmak yaygınlaştı. Temizlik işinin artması kadın istihdamını da arttırdığı gibi, kadınların ev bütçelerine part-time katkı sağlamasına yardımcı oldu. Düzenli temizlik işinde çalışan bir kadın 10.000 – 15.000 TL arasında bir gelir elde edebilmekte. Böyle olunca temizlik iş ilanlarına rağbet artmakta. Bu makalemiz temizlik iş ilanlarına ve temizlikçiye nasıl ulaşırım? konusunda olacak.

Temizlikçilerin Çalışma Şekilleri

Gündelik temizlikçi, yatılı temizlikçi, haftalık temizlikçi, aylık temizlikçi gibi çalışma şekilleri olan temizlik işlerinde en önemli unsur işini iyi yapan, eve zarar vermeyen, tecrübeli, güvenilir temizlikçi bulmaktır. Eğer temizlikçinizi haftalık ya da aylık olarak çağırmak istiyorsanız toplu alım olduğu için daha uyguna gelebilmektedir. Genellikle haftalık temizlik en çok tercih edilen çalışma şeklidir.

Yabancı Temizlikçilerin Ülkeleri

En çok tercih edilen yabancı temizlikçi özbek temizlikçidir. Özbek temizlikçiler bu alanda uzmanlaşmış, çalışkan ve uygun ücretlerle çalışan kişilerdir. Son zamanlarda Suriyeli temizlikçi arayışında da artış yaşanmaktadır. Yabancı temizlikçi arıyorum diyen ailelerin, Türkmen temizlikçi ve Rus temizlikçi talebi de olmaktadır.

Temizlik İşi Olan Yerler

Ev temizliği, ofis temizliği ve inşaat sonrası temizlik en çok talebi olan temizlik işleridir. Bugün Türkiye’nin her yerinden temizlikçi kadın bulmak isteyenler olmaktadır.

Temizlikçi olmak isteyenler temizlik iş ilanlarını takip etmeli, temizlik işi yaptıran kurumlara başvuru yapmalıdır. Temizlik iş ilarına başvuru yapacak kişinin sağlığının yerinde olması gereklidir. Kullanılacak temizlik malzemelerinin kendisine zarar vermemesi gerekmekte, temizlik işini yaparken sağlığını zora sokacak işler varsa destek almalıdır.  

İş ilanlarına başvuru yapacak kişilerin evine yakın ve çalışma şekline uygun işleri tercih etmesi önemlidir. Eğer ev sahibi yapmış olduğunuz ev temizliğinden memnun kalırsa, sizi tekrar çağırabilir.

Temizlik işleri genellikle günlük temizlik ya da saatlik temizlik olarak tercih edilmektedir. Bu süre evin büyüklüğü ve evde yapılacak temizliğin detayına göre değişkenlik gösterebilmektedir. 2 saatlik temizlik işleri de olabilmektedir. Temizlik işinin ücretlendirmesi yapılırken oda sayısı ve temizlikçi bayanın temizlik süresi baz alınarak yapılmaktadır. Bir evin temizliği için gerekli olan minimum süre 4 saattir. 

Şehre Göre Temizlik İş İlanları

En çok temizlik iş ilanı nüfusun ve iş yaşamına katılımın en yoğun olduğu istanbul’da olmaktadır. İstanbul temizlik işi İstanbul Anadolu yakasında veya İstanbul Avrupa yakasında olabilmektedir. Beşiktaş, Maltepe, Şişli, Başakşehir, Kadıköy, Bakırköy temizlik iş ilanlarının en çok olduğu ilçelerdendir.

İstanbul temizlik iş ilanları, Ankara temizlik iş ilanları, İzmir temizlik iş ilanları, Bursa temizlik iş ilanları en çok yayınlanan iş ilanlarıdır.  Ev temizliği iş ilanları listesine ulaşmak için Bakiciburada.com ‘u ziyaret edebilirsiniz.

Temizlik iş ilanlarına ulaşmak için öncelikle temizlik işi hizmeti veren şirketlere üye olmanız gerekmektedir. Bu şirketlerde temizlikçi ilanı siteye üye olduktan sonra sizlere ulaşmaktadır. Eğer verilen teklif size uygunsa, temizlik işini tercih edebilirsiniz. Bu tür temizlik işi yapan firmalar için, ev sahiplerinden gelen feedbackler değerli olmaktadır. Yaptığınız temizlik sonrası işverenler sizleri puanlamakta ve hakkınızda yorum yazabilmektedir. Puanınızın yüksek olması ve şikayet almamanız o firmada devamlı iş teklifi alabilmeniz için elzemdir. Bazı temizlik şirketleri temizlik personellerini ofise davet etmekte, temizlik eğitimi vermektedir. Eğitim verdiği profesyonel temizlikçileri takip etmekte, onları gittikleri iş sayısı ve müşteri memnuniyetine göre ödüllendirebilmektedir. Eğer gidemeyeceğiniz bir iş varsa, kabul edip temizlik şirketini zor duruma düşürmemelisiniz.

Ev Temizliğinde Aşamalar

Temizlik İş İlanlarına ve Temizlikçiye Nasıl Ulaşırım?
Ev Temizliğinde Aşamalar

Temizlik iş ilanlarına ve temizlikçiye ulaşma yazımızın bu bölümünde evde temizlik yapılırken hangi aşamalar vardır? bu konuyu aktaracağız.

Ev temizliğinde genelikle 4 farklı temizlik alanı bulunmaktadır. Banyo, mutfak, yatak odası ve salon. Bu odalarda camları silme, yerleri süpürme ve silme, çöpleri toplama, eşyaları toparlama ve ev sahibinin istediği hizmetleri yapma ortak temizlkçinin yapması gereken işlerdendir.

Banyo

  • Musluk ve lavabo temizleme
  • Klozet ve duşakabin yıkama
  • Ayna ve tezgah silme
  • Petek ve havlupan tozu alma

Mutfak

  •  Mutfak dolapları silme
  •  Ocak ve davlumbaz silme
  • Bulaşıkları makinaya atma
  • Mutfak eşyaları temizleme
  • Tezgah ve lavabo temizleme

Yatak Odası

  • Kıyafetleri katlama
  • Eşyaları düzenleme
  • Yatak toplama
  • Mobilyaların tozunu alma
  • Dolapların silinmesi, dolap içi düzenleme

Salon

  •  Mobilyaların tozunu alma
  •  Petekleri silme
  •  Dolap ve vitrinin tozunu alma ve silme

Ev Temizliğinde Dikkat Edilmesi Gerekenler

Ev temizliği yapılacak evde ev sahibi olabilir ya da olmayabilir, ev temizliği yapacak kişinin güvenilir olması gerekmektedir. Son derece titiz çalışmalı, bir an önce işi bitirip çıkayım değil, en ince ayrıntısına kadar temizliği yapmalı ve kontrollerini yaptıktan sonra evden ayrılmalıdır.

Evde yapılması gereken temizlik işlerini ev sahibiyle iş başlangıcında görüşmeli ve ev temizliği işini hakkaniyetiyle yerine getirmelidir. 

Temizlikçi bayan ya da temizlikçi kadın olarak aranan temizlik elemanı, temizlik işi yaparken temizliğe uygun kıyafet tercih etmelidir. Ellerine muhakkak eldiven geçirmeli, banyo, mutfak ve tuvalet temizliği yaparken kullandığı sağlığa zarar veren detarjanlar nedeniyle maske kullanması sağlığı açısından önemlidir.

Temizlikçi arayanlar da evde temizlik yapacak kişiyle beraber evde kalıp, temizlikçi kadın evden ayrılmadan önce son kontrolleri yapabildiği gibi, temizlik esnasında onu yönlendirebilir.

Bakiciburada.com ‘da yer alan bakıcı iş ilanlarına baktığımız zaman çoğu ilanda bakıcıdan temizlik işi yapması da istenmektedir. Ayrıca bebek bakımı yada yaşlı bakımı dışında sadece evde temizlik, yemek, çamaşır yıkama, ütü gibi işlerde destek olacak ev yardımcıları da aranmaktadır. Bu ev yardımcıları daha çok tam zamanlı ya da yatılı çalışan kişilerden oluşmaktadır. Devamlı bir işim olsun diyen, temizlik işi arayan bayanlar da ev yardımcısı işlerini tercih edebilir.

Temiz olmak, temizliğe önem vermek insanların doğasında onları mutlu eden şeyler arasındadır. Eğer temizlik yapmayı, temizlik işini ve insanları yaptığınız işle mutlu etmeyi seviyorsanız bu işte iyi kazançlar elde edebilirsiniz. Günlük 500 TL – 750 TL arasında kazançlar elde edebileceğiniz temizlik işi için sağlıklı olmak ve temizlik işini iyi yapan olmak her işte olduğu gibi bunda da son derece gereklidir.

Ev temizliği, yemek, ütü, çamaşır yıkama gibi ev işlerinde bir yardımcı arıyorsanız Bakiciburada.com profesyonel ev işlerine yardımcı hizmeti vermektedir. 18.000’den fazla ev yardımcısı bulunmaktadır.

Gündelik Temizlikçiye Sigorta

Temizlik İş İlanlarına ve Temizlikçiye Nasıl Ulaşırım? makalemizin sonuna gelmek üzereyiz. Şimdi sıra gündelik temizlikçiye sigorta nasıl yapılır? birlikte bakalım.

Eğer ayda 10 günden az gündelik temizlikçi çalıştırıyorsanız, ev sahibi olarak 5510’a SMS atıyor ve günlük 4.31 TL iş kazası primi ödeyerek yasal yükümlülüklerinizi yerine getirmiş oluyorsunuz.

Öncelikle işveren olarak kayıt yapmanız gerekiyor. Bunun için İŞVEREN TCKİMLİKNO yazıp 5510 ‘a sms gönderip, Prim Ödeme işlemine geçiyorunuz. Bu işlemi bir defa gerçekleştiriyorsunuz.

Prim ödeme işlemi için ise, Çalışanın TC KİMLİK NO’su ve çalıştırılan gün aşağıdaki gibi 5510’a sms olarak gönderilir. EVHİZ TCKİMLİKNO 10 (Çalışanınızı ayın 10’unda çalıştırdıysanız) Yazıp 5510’a gönderin. İşte bu kadar kolay. Ev hizmetlerinde 10 günden az çalışanlarınızı iş kazası ve meslek hastalıklarına karşı sigortalatmak işte bu kadar kolay.

Ayrıca başvurunuzu www.turkiye.gov.tr uygulaması aracılığıyla da gerçekleştirebilirsiniz. Bu şekilde müracaat edecekseniz “e-hizmetler” menüsünden “SGK”yı seçerek “4A On Günden Az Süreli Ev Hizmetleri İşveren Başvuru ve Sorgulama” ekranından çalıştırılan ev temizlikçisiniz TC numarası ve çalıştırılan gün girilerek sigorta bildirimi yapılacaktır.